Dr. Edmund J. Bourne Szorongások és fóbiák gyógyításának kézikönyvét olvasva az emberi viselkedés fontos kérdéseire kaptam választ. Mint a kognitív gyógyítási technikák és az asszertivitás.

 

A könyvből egyértelműen kiderül, hogy a szorongás és a félelem pszichológiailag ketté szedhető. Még pedig a következő képpen.

Amikor félsz , a félelmed általában valami konkrét külső dologra vagy helyzetre irányul. Míg a szorongás esetében nem tudod beazonosítani azt, hogy mitől is félsz.

Ha asztrológiailag közelítem meg a témát, és összekapcsolom a kettőt, akkor azt mondom, hogy a félelem a Szaturnusz már tudatos formája, amikor a személyiség tudja mi a félelme, és hogy hogyan küzdje le. Míg a szorongás akkor alakul ki, amikor nincs rálátása a személyiségnek a félelmére (vagy retrográd Szaturnusszal rendelkezik, esetleg 12-es házas Szaturnusszal vagy még nem tudatosította a félelmének forrását önmagában)

 

Nagyon fontos azt megemlítenem, hogy a tudatosítással a félelem könnyen beazonosíthatóvá válik, amelynek segítségével könnyedén megoldódnak a problémák.

 

Szaturnusz esetében mindig arról beszélünk, hogy felelősséget kell vállalnod önmagadért, egy felelősségteljes viselkedést kell kialakítanod, annak érdekében hogy megfelelően tudj fejlődni lelkileg, és ne csupa lecke legyen az életed, ami nagyon sok küzdelemmel és felesleges energia ráfordítással jár.

OK, de vetődhet fel benned a kérdés, még is hogyan kezdjek neki. Mert hát “szívtam” én már eleget, szeretnék most már boldogan élni.

Ebben az esetben az első feladatod, hogy megnézd hol is van a félelem központod és szembe nézz azzal a ténnyel, hol vagy felelőtlen az életedben.

Az asztrológiai radix képlet, személyiségi energia mintázat alapján a következőket tudod megnézni a képletedben.

Ház helyzet, amely behatárolja mely az az életterület, ahol a félelem kialakul benned.

Jegy helyzet, amely megmutatja a témáját a félelemnek.

Fényszögkapcsolatok, amely megmutatja az oldásokat és azt milyen tanítások által keletkeznek a problémák.

Hozzá kapcsolódó bolygók, aszteroidák, kentaurok, álló csillagok, főbb pontok a képletben pedig segítenek jobban behatárolni a félelem forrását.

A félelem valójában egy ösztönző erő, amely arra világít rá, milyen képességeket kell megtanulnia elsajátítania a szülöttnek, ahhoz, hogy az életét képes legyen megélni, irányítani, felelősségteljesen felnőtt módjára élvezni. Mert hát ha felnőtt vagy, akkor a te kezedben az irányítás, azonban ha nem, és félsz, akkor bizony a félelem fog irányítani téged, addig míg végre nem változtatsz, mert van az a teher, ami után azt mondod kész elég, és vagy változtatsz vagy feladod.

 

De feladni egy életet elég gáz… úgy is meg kell oldanod, hát nem lenne jobb azt boldogan megtenni? 🙂 Ugye hogy igen 🙂

A megfigyeléseim alapján, amikor végre valaki beazonosítja a félelmét, és azt kognitíven megtanulja irányítani, sokkal boldogabbá válik az élete.

A technika nem nehéz viszont elszántságot, és kitartást igényel. Akik tanultak már egy kevés asztrológiát, tudják jól, hogy a Szaturnusz pont erről szól. Kitartás, hosszú távon működő stratégia, képesség arra hogy irányítsd az életedet, és sokszor hívják a felnőtté válás bolygójának. Hiszen az első visszatérése 28-30 éves kor közé tehető, amikor mindenki az életében először megkapja az életében azt a feladatát, amely elől elmenekül vagy felvállalva egy kiteljesedettebb életet él.ások például egy gyermek születése, házasság, magasabb poziciójú állás. Azonban a felelősség alól való kibújások esetén ilyenkor jönnek az édesanya halála, egy nagyon fontos személy elvesztése, súlyos sérülés, legtöbbször törés, mind mind olyan élethelyzet, amely arra akar rávilágítani, hogy nem működnek a helyén a dolgok, és nem szabad menekülni, mert az élet rád kényszeríti. Ha akarod, ha nem. Persze ez nem az összes lehetséges variáció, csak a kiemelt jelentősségűek. De láthatod te is, hogy azért egy ember szívesebben házasodik, mint veszíti el az édesanyját.

És ha még ez sem mutatja neked egyértelműen a félelem központodat, akkor:

A félelem beazonosítására nagyon jó technika a tranzitok értelmezése életvisszatekintés által. Ezzel könyebben vissza idézhető, mi is az a dolog amellyel eladata van a személyiségnek, és amit be kell látnia, hogy az életében azért történt az a sok keserűség, mert ő maga volt felelőtlen, és nem tette meg at, amire szükség lett volna.

FONTOS!

A Szaturnusz kiemelése TILOS a képletből, fontos, hogy a felszállóholdcsomópont, Nap, Hold, Uránusz, Plútó és a teljes képlet egységében kell értelmezni. Ebben a cikkben csakis azért emeltem ki magát a Szaturnuszt, hogy magát a félelem középpontját be lehessen azonosítani és a kognitív technika segítségével lehessen a személyiséget fejleszteni.

Azonban a személyiség megfelelő fejlődésének irányát és feladatait a teljes képlet fogja mutatni.

A kognitív technika elsajátítását megtaláljátok az interneten is, de ha valakinek szüksége van a segítségemre, akkor keressen meg az elérhetőségeimen, és egy személyes képlet fejtés keretein belűl megvizsgáljuk azokat a pontokat, amelyek szükségesek egy kiegyensúlyozottabb élet megéléséhez.

 

 

 

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!