Ahhoz, hogy megértsük a Fekete Hold Lilith működését és jelentését, illetve az Éva pont jelentését és működését, fontos azzal is tisztában lenni, hogy a Hold hogyan alakult ki, és hogy a naprendszerünk hogyan született meg.

A lényeg a 38 percnél kezdődik. A Föld másod generációs bolygó:

A Hold keletkezése egyik teóriája:

Ugyan az a teória csak részletesebben, a Föld és Hold keletkezése, majd a Föld további alakulása, angol:

 

Az hogy a Föld és a Hold valójában egy bolygó volt, azt az izotópos vizsgálatok mutatták ki, és oszlattak el minden kétséget ezen irányban. Most már megkérdőjelezhetetlen maga a tény, hogy a Föld és a Hold valamikor egy volt. Amit pedig érdemes tudni az izotópos vizsgálatokról, hogy ezek a vizsgálatok pont olyanok, mint emberek esetében az ujjlenyomat.

Forrás az izotópos vizsgálatról, angol: https://www.nature.com/articles/nature19341

Három nagyobb következtetés szűrhető le ezekből a tudásanyagokból:

1. A Hold és a Föld azonosak.

2. A Föld egy másod generációs bolygó, amely sok mindent megmagyaráz a különlegességéről, mágneses mezejéről, vékony atmoszférájáról, amely nem sűrű, és az élet kialakulásának folyamatáról. Itt ha valakinek van ideje, érdemes a Mars kutatásokat is elemeznie, ugyanis, izotóposan eltérő a két bolygó. Feltételezések szerint, eredetileg a Marson hamarabb ki is alakult az élet, és még egy nagyobb aszteroida ütközést is túlélt a Marsi életforma, azonban a végzetes kipusztulást a Mars tengelyének megváltozott dőlésszöge okozta, amely körülbelül 120.000 évenként került sor. A Föld egyetlen “szerencséje”, hogy a “megszokott méretű” nagy Hold nem engedi a Föld dőlésszögét változni. Ezáltal pedig az élet zavartalanabbul tudott fejlődni. Persze nem ezen tény miatt állítom azt, hogy a Föld második generációs bolygó, ez csupán egy érdekesség, hogy az élet kialakulásához és annak viszonylag “hosszú ideig” való fennmaradásához, mennyi mindennek kellett meglennie, aminek sikeréhez nagyban a Hold is hozzájárult.

3. Minden kétséget kizárva női energiákról beszélhetünk mind a két esetben, egy fizikális szinten anyagilag élet formájában megjelenőről, és egy tudattalan vagy számunkra nehezebben hozzáférhető női energiáról. Amik egymás működése nélkül nem tudnának teremtő energiákkal létezni. Fontos azt is kiemelnem, hogy a Hold olyan gravitációs energiákat fejt ki a földre, amelyek a bolygó formájának alakulására és a belső magmának alakulására is hatással volt, mert nem hagyta hogy kihűljön, megnyugodjon. Ez a jelenség megfigyelhető máshol is két bolygó esetén, még a mi naprendszerünkben is, jóval hidegebb körülmények között. Ennek is érdemes utána járni.

Amit érdemes itt még megjegyeznem, hogy a Holdnak köszönhetően stabilizálódott a Földön az évszakok váltakozása, ha a Hold nem lenne, akkor igen kaotikus állapotok uralkodnának a Földön, feltéve ha azokban az állapotokban is képessé válhatott volna az élet befogadására a Föld, vagy éppen lehetőség lett volna arra, hogy ennyire szervezett és törékeny életforma ki tudjon alakulni, mint az ember.

 

És hogy jön ide akkor a FeketeHold Lilith és az Éva pont?

A Föld Hold mozgását megfigyelve, látható, hogy a Hold egy ellipszis pályán mozog a Föld körül.  Azonban ez az ellipszis pálya nem úgy működik ahogyan annak kellene működnie.

Vannak olyan feltételezések, hogy a Holdra hat egy olyan gravitációs hatás, amely ezt a rendellenességet okozza, amely a sötétHold Lilith kiszámításában lesz majd segítségünkre, de most térjünk vissza a FeketeHold Lilithre és az Éva pontra.

Az ellipszis pályán a Hold a Földhöz viszonyítva a Földhöz közeli ponton 363 104 km (0,0024 CsE) távolságra van, míg a Földhöz távoli ponton 405 696 km (0,0027 CsE) távolságra van. Ez azért lényeges információ, mert a Földhöz távoli pontot nevezték el az asztrológusok Fekete Hold Lilithnek.

Méltán kérdezheti bárki, akkor mi van a másik ponttal? Vagy azzal ne is foglalkozzunk?

Egyértelmű, hogy kell vele foglalkozni, már csak azért is, mert a két pont egy tengelyen helyezkedik el, az egyik távolabb, a másik pedig közelebb a Földhöz. Érdekessége ennek a tengelynek, hogy nincsen köze közvetlen a Naphoz, hanem kizárólag a Föld Hold mozgásdinamika alakítja ki.

Mivel a távolabbi pontot a női lélek tudatosabb és lázadóbb pontjának titulálták, így egyértelmű, hogy a közelebbi a női lélek ösztönösebb és engedelmesebb pontja lesz. Pontosan úgy, mint Lilith és Éva kapcsolata. Az egyik lélek szinten magas öntudattal rendelkezik, míg a másik tudatlanul teremtve lett a férfi bordájából és Földből, közelebb az anyagi Földi világ problémáihoz, dilemmáihoz.

Az Éva pont azaz Priapus pont, nem csak ezt az egy jelzőt nevet kapta, hanem ehhez a ponthoz társították még Erószt, és Dionüszoszt.

Nézzük a sok tudományos bizonyítás után a mitológiát:

Forrás: Hannelore Traugott: Lilith a Fekete Hold Erósza

“A Fekete Hold egy tengely egyik pólusa a horoszkópban. Nevezzük Priaposznak a vele szemközti oldalt. Nevezhetnénk Dionüszosznak vagy Erósznak is, mivel itt dionüszoszi erők hatnak, és mivel Erósz ezen a tengelyen akar kibontakozni.
Vizsgáljuk meg e három személy mitológiáját: Priaposzet, Dionüszoszet és Erószet. A régi legendák szerint ők rokonok, időnként meg azonosak is, és nagyon sok képet állítanak rendelkezésünkre. Ez segít bennünket abban, hogy megérthessük a horoszkóp e tengelyének tartalmát és dinamikáját.”

Priapus:

Több forrásból nézve, mindegyikben az volt a közös, hogy valójában a termékenység és egészség volt jellemző Priapusra, illetve hatalmas fallosza amit nem tudott használni. Más olvasatokban hermofroditának, azaz kétneműnek is jellemzik.

-> Éva Férfiből teremtetett és igen termékeny feladattal lett megbízva.

Források: https://en.wikipedia.org/wiki/Priapus , https://mek.oszk.hu/03400/03410/html/6881.html

Hannelore Traugott: Lilith a Fekete Hold Erósza “Aphrodité volt Priaposz anyja, és sokan állítják, hogy Dionüszosz volt az apja.  Ő maga Hermész fiának mondja magát, és azt állítja, hogy senki más nem hermafrodita rajta kívül.”

 

Erósz:

Ugye ő a szerelem a vonzódás alakja, aki legtöbbször kisfiúként, szárnyakkal és nyíllal van ábrázolva.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Er%C3%B3sz

 

Dionüszosz:

Amely a kétszer megszületett Istent jelképezi. Akit egyszer (Zagreuszt) széttéptek, majd pedig szívének megmaradása után Rhea összerakta újra a gyermeket, és méhbe helyezték, de Héra ismét megpróbálta megölni a gyermeket, végül Zeusz lábában vagy ágyékában fejlődött ki teljesen és született meg.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Dion%C3%BCszosz

Hannelore Traugott: Lilith a Fekete Hold Erósza “Dionüszosz az őrült, örjöngő isten. Egy csipetnyi őrület nélkül senki sem tud nagyot alkotni. Aki életet nemz, annak ősi mélysegekbe kell lemerülnie, ahol az élet hatalmasságai laknak. Amikor felmerül, akkor az őrület fénye sugárzik szeméből, mert ott lenn együtt lakik az élet a halállal” -mondja Schelling. “A szerelem is a halál mindig is rajongva üdvözölték és vonzottak egymást. “3
Aiszkhülosz “a nőies”-nek, Euripidesz “a nőies idegen”-nek” nevezte Dionüszoszt. A diomiszoszi világ nőies; nők kísérik Diomiszoszt, bárhova is megy. Időnkent mégis férfias-nőies’t-nek nevezik. A férfias és nőies elemek keveredése, összeolvadása látható Dionüszosz képein is. Itt is egy hermafroditával van dolgunk, mint Priaposznal. Ez az androgün állapot, mert Dionüszosz az isteni androgün állapotot testesíti meg. Ő az az isten, aki tökéletesen egyesíti magában a férfit és a nőt.”

 

Mi az amit ebből ki lehet szűrni?

Először is ez a pont inkább nőies elemeket és energiákat takar, de érdekes mód össze van kapcsolva a férfi energiákkal. Nem tudja elszakítani teljes mértékben a férfitól.

A termékenység, szerelem és kétszer megszületéssel is könnyedén azonosítható.

És ha ezek után valaki azt mondja, hogy ez nem elegendő információ neki, felhívnám a figyelmét arra, hogy két női energiával rendelkező bolygó által létrehozott pontokról van szó, amelyek egy tengelyen helyezkednek el, és amelyek nem képviselhetnek férfi energiát.

A tengelyekről pedig tudjuk jól, hogy általában egy fejlődési folyamatot mutatnak, jeleznek, pont úgy mint az AC-DC tengely vagy az IC-MC tengely és a felszállóholdcsomópont és a leszállóholdcsomópont tengely. És ha még ez sem győzött meg, hogy ez a pont az Éva pont, akkor várlak a következő cikkem olvasására, ahol a Lilith mitológia 4 pontját felépítem, majd pedig egy képlet által bemutatom a fejlődési ciklusát.

Azért akinek van még kedve egy kis elemzésre a Halak Szűz tengelyt szeretném értelmezni.

Ez a tengely sokszor kapcsolatba lett hozva a vallással, vallásossággal. A Halak az anyag nélküli világban egy olyan intuitív tudás birtokában van, amelyben nincs megkérdőjelezve a létezés, az érzelmi intelligencia és az intuíció. A vonzás törvénye, és a sorsszerűség egy gyakorlatias eszköz a Halak számára, nem egy kitaláció, hanem egy létező dolog, amit az elméjével teremt a szülött. Ezzel ellentétben a Szűz energia roppant aprólékos a Földi síkon mozog, szabályokat alkot, és a lehető legtisztább helyzeteket teremti meg. Igyekszik mindennek megtalálni az apró részletét.

Ha a feketeHoldLilith-Éva tengelyt a Halak Szűz tengelyre helyezzük rá, akkor elméletileg a legmagasabb FeketeHold Lilith energiával szembesülünk, Éva tekintetében pedig szintén ez a helyzet, a legszolgálatkészebb Éva, aki a Földi életet úgy követi ahogy számára meg van írva, nem kérdőjelez meg semmit, és a tiszta helyzeteket teremti meg, és tökéletesen szolgálja az életet.

Ezt a gondolatmenetet vidd tovább, de a későbbiekben az elemzések folyamán a tengely fejlődési szakaszokban erre is ki fogok térni.

 

 

Köszönöm, ha megosztod a cikket, hogy minél több emberhez eljuthassanak ezek a gondolatok.

 

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!