Az Admetos aszteroida, a Jupiter trójai aszteroidái közé tartozik, 1960. szeptember 24-én fedezte fel CJ Van Houten, Ingrid Van Houten-Groeneveld és Tom Gehrels a Palomar Obszervatóriumban, a kaliforniai Pauma-völgy közelében. A keringési ideje: 12 év, 144 nap.

Admetost Eumelos atyjáról nevezték el, akiről azt mondták, hogy ő a legjobb katona a görög hadseregben. Admetosnak és feleségének, Alcestisnek (és barátjának Herculesnek) érdekes görög mitológiai története van.

Pelias király, Alcestis apja úgy döntött, hogy feleségül veszi az első embert, aki oroszlánt és vaddisznót (vagy medvét) szekérrel igáz. Az Admetos király, hajtotta végre ezt a tettet Apolló segítségével, akit emiatt kilenc évre elűztek az Olimpusról, hogy Admetos pásztorának szolgáljon. Apollo segítségével Admetos megtette azt, amit Pelias megkövetelt, és megengedte, hogy feleségül vegye Alcestis-t. Az esküvő után Admetos elfelejtette a szükséges áldozatot Artemis-nak, és emiatt kígyókkal teli ágyában találta magát. Apollo ismét segített az újonnan házas királynak, ezúttal elérte, hogy ha Admetos helyett valaki meg akar halni, akkor azt megteheti. Mivel senki sem jelentkezett önként, még az idős szülei sem, Alcestis a feleség ajánlotta fel az életét. Röviddel ezután Heracles mentette meg Alcestis-t Hádésztől.

Az Admetos aszteroida jellemzése:

Asztrológiai szempontból az Admetos azt mutatja, hogy kicsi, szoros, korlátozott, zsugorodó.

Amennyiben fő bolygóval nem áll kapcsolatban 1 fokon belül, max. 2 fokon belül, akkor a képletfejtésben nem kell figyelembe venni, hiszen az energia nem fog bekapcsolódni.

Nem csupán az energiákat, de a fényszögeket és a házhelyzetet is figyelni kell, majd ha tudatosan be lett azonosítva a megfelelő energia a karmának megfelelően cselekedve érzékelni érdemes a valódi hatását.

Sok sikert az önismerethez, amennyiben szeretnél, még több hasznos információhoz jutni az aszteroidával kapcsolatban, gyere a FÓRUMBA, és beszéld meg velünk a tapasztalataidat, észrevételeidet.

Forrás: aszteroida

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük