A Chiron számomra sokáig egy teljesen megfoghatatlan dolog volt. Ami információt találtam róla, azok felesleges puffogtatások voltak, amiket sehogyan se lehetett értelmezni. Sajnos ez nem egyedi… De beleástam magam már egy ideje és kezdtem megérteni a működési mechanizmusát, amikor ismét összeállt végre a kép. Megértettem, hogyan működik a gyakorlatban az életben, a valóságban.

Ehhez persze nagyon sok mennyiségű íráson és könyvön rágtam át magamat, amik különböző megközelítési módokat tártak fel számomra.

Összegzésként, ami számomra fontos volt és megérthetővé tette az értelmezést az az volt, hogy ebben az energetikában az ösztönös és tudatos érzelem általi cselekvés van szorosan összekapcsolódva. Az ember az egész élete folyamán elkerülhetetlen fizikális hatásoknak van kitéve, melyekre ösztönösen reagál. Ha bántották, akkor visszahúzódik, majd máskor visszabánt, ha cikizték, akkor szégyenérzete lesz, majd máskor visszacikiz stb. Azonban ezzel a viselkedési mechanizmussal csak még jobban bajba kerül a személy, és működteti a negatív energetikákat a képletében. Ezért kell felismerni és meglátni a feladatot, és a feladat megismerése által meglépni azt, hogy hol kell kilépni ebből az “ördögi” mechanizmusból, mit kell fejlesztenünk, mit kell elutasítanunk, ahhoz, hogy semmilyen érzelmi ösztönös cselekvést ne hajtsunk végre. Helyette inkább éljük meg az életünket rosszul berögzült szokások nélkül.

Kezdjük a Chiron fizikai és csillagászati tulajdonságaival, és a megfigyelésekkel.

A Chiron a feltételezések szerint a Kuiper övből származik, és a bolygók tömegvonzása késztette arra, hogy a naprendszerünkben maradjon.

A 2060 Chiron kisbolygót és egyben 95P jelű üstököst Charles T. Kowal fedezte fel 1977. október 18-án. Érdekessége, hogy mikor a Naphoz közeledik, egy kóma képződik, amit maga után húz. Ez miatt üstökösként is számontartják.

Érdekessége, hogy a Szaturnuszhoz hasonlóan két gyűrűvel is rendelkezik. Kentaur típusú égitest.

Pályája a Szaturnusz és Uránuszhoz közel helyezkedik el, pályasíkja nem egyezik meg a két bolygó pályasíkjával, azzal szöget zár be. Ezért lehetséges az, hogy a Szaturnusz és az Uránusz pályáját 2x is metszi.

Jól látható, hogy nem egy jól megszokott égitestről beszélünk. 50-51 év alatt tér vissza. A legtöbbet a Kos jegyben tartózkodik, mégis a Szűz analógiához köthető, azaz kollektíven ide kötötték.

A megjelenése és felfedezése után az orvostudomány tágult, és megjelentek a homeopátiás és más természetes gyógymódok, amik már nem csak a fizikai test korlátozásával próbálták gyógyítani az embereket, illetve nem is drasztikus befolyásolással, hanem egy enyhébb gyógymódja volt az orvoslásnak, amelyben maga a lélek is nagy szerepet kapott. A TEST-LÉLEK együttese ekkor került végre kollektíven a köztudatba. A lelkeddel betegítheted és a lelkeddel gyógyíthatod a tested (tudatos-ösztönös). Ezek fontos információk és jól mutatják, hogy az érzelmek tudatos formálásával, gyógyítható a test. Egyébként ezért is és más információk miatt is szorosan összeköthető a Chiron az érzelmi intelligenciával, amolyan érzelmi indító, érzelmi bekapcsolóként működve, de később a kollektív képet ábrázoló felvetésnél már remélem érthetővé válik a folyamat mechanizmusa.

Chiron mítológiai kapcsolódások:

A mitológiát nagyon sokféleképpen hallottam. Érdekes, hogy egy egy motivumot, hol itt, hol ott jobban kiemelnek.

Görög megközelítésből. Héra bosszút akart állni Zeuszon a sok megcsalása miatt, és talált is rá egy alkalmas férfit Ixiont, aki udvarolt Hérának. Hérának nagyon tetszett az egész helyzet és szívesen elcsábult volna a férfival. Azonban Zeusz időben értesült az eseményekről, és Hérát felhőből formálta meg. Ebből az egyesülésből született meg Chiron azaz Kheiron az első kentaur.

Ezután Kheironról már csak felnőtt korában hallunk elbeszéléseket. Nagyon bölcs és művelt emberré és tanítóvá válik. Építészetben, zenében, a fémművességben és orvostudományban való jártassága tette híressé. A legtöbbször az orvostudományban említik meg, mint gyógyító, aki önmagát gyógyítja, de ne feledjük el, hogy harctudása is igen kiemelkedő volt, ezért is tudta tanítani Heraklészt, Akhilleuszt.

Ez az egyik megközelítés, a másik az hogy Khronosz (Szaturnusz) egy nimfával közösült. A nimfa folyamatosan próbált menekülni, de nem tudott megmenekülni. A közösülésből egy félig ember félig ló gyermek született. A nimfa annyira szörnyülködött a dologtól, hogy kérte az Isteneket, hogy változtassák át. Az Istenek fává varázsolták. Aminek következtében Kheiron teljesen magára maradt gyermekként, azonban szerencséjére befogadták és felnevelték, majd pedig tanítóvá vált, aki egy súlyos tragédiának lett az áldozata és élete végéig szenvedett volna, ha meg nem szabadítják.

És ebből mégis mi az amit lehet értelmezni?

Sokan mondogatják, hogy a Chiron nem más mint a sebzett gyógyító, aki önmagát gyógyítja. De ez a magyarázat annyit ér, mint egy vízcsepp a tengerben. Már csak azért is, mert Chiron nem gyógyította meg magát, sőt a fizikai testét fel kellett adnia, hogy halhatatlanná váljon melyeket a közösségért tett cselekedeti miatt kaphatott meg az Istenektől.

Azonban a rendszerben elhelyezve ennél jóval több információt ad, ha a teljes megfigyelésekre és analógiákra figyelünk, ha egy picikét mélyebbre tekintünk.

Hogyan lehet akkor értelmezni a Chiront

Először is, a mitológiákkal nagyon sokáig volt egy nagy bajom… mégpedig, hogy a mai világban egyszerűen értelmezhetetlenek. De most komolyan. Mindig van egy férfi vagy Istenség, aki nem tud magán uralkodni, majd pedig ösztönösen meggyaláz egy nőt, és ebből születik egy baj… vagy az Istenségek önzősége miatt van egy problémás helyzet, de az emberekre van kihatással, azonban az Istenek nem segítenek, nem oldják meg maguk között a problémákat, hanem azt várják el, hogy azt az emberek oldják meg. Aztán legtöbbször jó sok ember pórul jár, mire az Isten felfogja hogy cselekedni kéne… De olyan is van, amikor egymás között balhéznak keresnek egy női bűnbakot, akivel elvégeztetik a bosszújukat és aztán szerencsétlen nő szenved… De most komolyan, ezek a magyarázatok annyira determinálnak, hogy borzalom is belegondolni. Azonban az asztrológia éppen hogy nem determinál, hiszen a lehetőségeket mutat meg. Az érzelmi intelligenciával pedig a szabad akarat is bekapcsolódik, szóval érdemes végre ezekre a mitológiákra picit tudatosabban ránézni, és meglátni benne a mai kor emberének nyújtotta információkat, hogy hogyan fogja tudni elkerülni, formálni az életét a sors által behatárolt életében, amiben igenis lehet boldog, ha szeretne.

Másodszor is érdemes megérteni azt, hogy az Istenségek sokszor a sorsot jelentették, az elkerülhetetlen, amit nem lehetett sehogyan sem megkerülni, eltüntetni, a hatása alól kibújni. A férfi a legtöbb mitológiában a fizikai földön megtapasztalandó feladatokat, hatásokat jelenti, míg a női karakterek az érzelmi intelligenciát tükrözik az érzelmi megéléseket, az érzelmi formálást.

Ugye sokkal tisztább így már egy mitológia. Nézzük ebből a megközelítésből Kheiron mitológiáját és valódi jelentéstartamát.

A megfogantatása fogalmazzunk úgy, hogy elkerülhetetlen volt, születni kellett egy olyan lénynek, ami félig állat, félig emberi tulajdonságokkal rendelkezik. Azaz képes a tudatosságra és képes az ösztönös viselkedésre. Több kentaur is születik többször ki is emelik, hogy sokan erőszakosak, azaz ösztönösen viselkednek, és vannak akik szelídek, mint például Kheiron, aki tudatosan viselkedik. Annyira tudatosan, hogy tanárrá válik, és azt a tudást amit megszerzett tovább adja. a közösség számára.

Tehát maga a Chiron első vonalban bizony arról szól, hogy az ösztönös és tudatos cselekvéseinket hogyan éljük meg és hogyan formáljuk.

Maga a formálás a mitológia másik részével válik értelmezhetővé, amikor is Kheironnak volt egy rossz megérzése az éppen megrendezendő összejövetellel kapcsolatban, de mégis elment rá. Aztán ott van az a mozzanat is, hogy a kentaurok a bortól teljesen elvesztik tudatos énjüket, és a bortól ittasan harcolni kezdenek egymással. Kheiron volt az egyedüli kentaur aki nem részegedett meg a bórtól, azonban a nagy csatatéren, ahol Heraklész próbált rendet rakni és a hibáját megpróbálta helyre hozni, egy rosszul célzott nyíllal, Kheiront találta el. Aki a halhatatlansága miatt, a nyíltól nem meghalt, hanem sosem gyógyult be a sebe. Persze próbálta önmagát gyógyítani, de semmi sem használt, és csak folyamatosan szenvedett a sérüléstől. Az egésznek a borzalma az, hogy Kheiron önmagától nem is volt képes meggyógyulni, hanem ehhez az Istenségek jóakarata kellett, és Kheironnak fel kellett vállalnia a halált ahhoz, hogy megszabaduljon, és felkerült az égre.

(Nem tudom, te kedves olvasó hogy vagy ezzel, de nekem eszem ágában nincs addig szenvedni (életem végéig), míg végre valaki meg nem szán, és véget nem vet a szenvedésemnek, és ehhez el kell engednem a porhüvelyemet)

Azonban az analógia érzelmi intelligenciával való megközelítésekor a következőket tárta fel számomra.

Ugye van a sors, az Istenek, és ha akarjuk sem tudjuk elkerülni őket. Kheiron születésétől fogva egy különleges képességet kapott, azaz ösztönösen meg tudta élni, az életét a fizikálisan rá kirótt megtapasztalásokkal, azonban volt egy tudatos énje, amivel az ösztönös viselkedésén felül tudott kerekedni. Azonban amit meg kellett élni azt nem tudta elkerülni. Sőt a megélések által olyan készségeket sajátított el, ami rajta nem segített, de a teljes társadalomnak igen, és mivel segített a teljes társadalomnak, ezért az Istenek megszabadították a szenvedésétől.

Ha ezzel a magyarázattal sem vagy közelebb a megértéshez, akkor még mindig teljes mértékben meg tudlak érteni.

Jöjjön az a magyarázat, amit én magam tapasztaltam és gyakorlati analógiák értelmezésével megfigyeltem és összekötöttem a rendszerben.

Az érzelmi tengely felfedezése után, eljutottam addig a felismerésig, hogy az ösztönösen megélendő sorsfeladatok, megtapasztalások, és az érzelmek megélése és formálása között egy ciklikus kapcsolódás van.

A lélekre hatnak bizonyos környezeti hatások amiken nem tud változtatni, például a Chiron egy kollektív érzelmi érzést ad át. Fontos kihangsúlyoznom, hogy a Chiron a kollektív érzelmi állapotot összekapcsolja a személyes érzelmi játszmák beindításával. A Chironban az a szép, hogy kollektív érzelmi állapotot alakít ki, de ami kollektíven egy bizonyos csoportán felmerül az a személynél is megjelenik egyedi problémaként. A látható és a a szabad szemmel nem látható bolygók közötti kapocs. Amely a kollektív sorsot összekapcsolja a személyes sorssal, és az érzelmi tengelynek köszönhetően a sors tudatosan formálhatóvá válik a személyes sorsokban. Értsd úgy, hogy ezért vagy egy közösség részese, és a közösség dinamikájában így tudsz bekapcsolódni, és annak részese lenni. Például KOS Chironnál előjön az erőszakosság, az ösztönös viselkedési forma, amelyben nincsen tudatosság. Persze a folyamat nem ilyen egyszerű, de elmondom ezen a példán, hiszen a legtöbb ember KOS Chironnal rendelkezik. Ez az analógia, már a gyermekkorban jelentkezik, mégpedig úgy, hogy a gyereket erőszakos cselekedetek érik, terrorizálva van, kényszerítve van, irányítva van, vagy csak a szülei sose engedték, hogy elmondja az érzéseit, gondolatait stb. Annyira, hogy ezek beleégnek a lelkébe. És a legtöbben gyermekként megfogadják, hogy ők nem fognak így viselkedni. Igen ám, de itt jön a turpisság a történetben. Lesznek akik megfogadják és tényleg nem lesznek erőszakosak, azonban akik ezt a lépést nem teszik meg, azok továbbra is erőszakosak maradnak, így az aki megfogadja, hogy ő nem akar olyan lenni, mint a szülei, áldozattá válik, éppen hogy ő lesz az aki ellen az erőszakot elkövetik. És itt bekapcsolódik egy újabb működési mechanizmus, mégpedig az ösztönös cselekvési mód a védekezés. Mikor ez a személy annyira sarokba van szorítva, hogy az érzelmei nagyon negatív érzelmi állapotba taszítják bekapcsolnak az ösztönös viselkedési folyamatok, nem fogja tudni irányítani, és megvédi magát, támadóvá lép elő… Előjön az agresszió. Viszont jön a felmentés is, kénytelen voltam, különben eltiportak volna engem. Sok ember abban a tévhitben él, hogyha védekezik, akkor az már nem minősül agressziónak. Ami azt jelenti de igen, főleg a Kos Chironnál és semmi nem menthet fel ez alól.

A tudatosság abban rejlett volna, hogy magának a személynek fel kellett volna ismernie azt, hogy bármit is tesz, ha sarokba van szorítva akkor ösztönösen fog cselekedni. Akkor fog tudni ebből a helyzetből csakis kilépni, ha az érzelmei által formálja önmagát. Ha az érzelmei által megváltoztatja a környezetét és a megtapasztalási mechanizmusokat. Az viszont az érzelmi intelligencia és az érzelmi tengely értelmezése nélkül nem igazán fog menni, mert az egyén nem fogja tudni meglátni azt miben kell még fejlődni.

Rebecca Grace Funk jól leírja a folyamatot, és az írásának a végében lévő táblázatban egész jó cselekvési módozatokat ajánl. Amik még egy picikét megfoghatatlanok, viszont egy jó irányt mutatnak a Chiron analógia tekintetében:

http://schoolofshamanicwomancraft.com/wp-content/uploads/2018/05/2018-Chiron-in-Space.pdf

Bárki bármennyire is tudatos nem képes arra, hogy kitalálja azt mi az amiben még fejlődnie kell, sőt, annyira nem is tud rárezegni semmire sem, hogy az magától eljöjjön (kivéve ha empata, és olyan energiákkal rendelkezik, hogy a kollektív tudat energiaszintjét egyből beépíti az életébe, de ilyen emberből kevés van)

TEHÁT A LÉNYEG, hogy mindenkinek szüksége van a visszajelzésre, az érzelmi tengelyére, amely által megtudja mik az ösztönös érzelmi reakciói, ami által elkezdi működtetni magát, és ami által cselekedni fog.

Valaki csúfol -> negatív érzelmi állapotba kerül a személy, kialakul a szégyenérzet (mert gyerekként is semminek érzete magát, nem volt értéke,rászoruló családból jött, nincs egészséges önbizalma, amivel alapjáraton negatív érzelmi állapotú eszközrendszert alakított ki és a válaszreakciója ennek megfelelően negatív cselekvési irány lesz) -> majd a szégyenérzet hatására elindul egy védekezési mechanizmus, ami ebben az esetben egy visszaalázás (Bika Chiron) Azonban maga a mechanizmus mehet másképpen is.

Valaki csúfol -> negatív érzelmi állapot kerül a személy, de nem alakul ki a szégyenérzet, mert akit csúfolták megvizsgálja azt hogy miért is csúfolták őt. Azért mert így próbálják eltiporni, mert túl erősnek tartják, vagy azért mert így próbálják levezetni rajta azt a frusztrációt, ami a csúfolódó személyben van. (Az érzelmi intelligencia tengely, és az érzelmi tengely ezt megmutatja, az egyénnek ilyenkor hozzá kell férnie az érzelmi intelligencia által nyújtott energetikáihoz) És innentől indul el a másik irány, az érzelmi intelligenciával egy pozitív eszközrendszer alakítható ki. Azzal hogy az egyén felismeri, hogy nem azért csúfolták, mert az valós lenne, hanem azért mert… egy másik működés fog elindulni a személyben, ami nem az lesz ebben az esetben, hogy visszatámad, hanem hogy értéket fog teremteni. A megfelelő cselekvési irány alkalmazásával, amit viszont csak a tudatos ember tud.

És hogy mit is akartam ebből kihozni?

A Chiron nem más mint egy érzelmi indítópont, ami megmutatja, hogy mit élünk át, mikor negatív érzelmi állapotban vagyunk, vagy mi történik, amikor körülöttünk nagyon sokan negatív érzelmi állapotban vannak, és a cselekvéseik által bizony bekapcsolódunk a negatív, ösztönös működési mechanizmusokba (Uránusz kollektív tudat, közösség, közösségi mechanizmusok). Megmutatja az ösztönös viselkedést, amin viszont csak tudatosodással tudunk felülemelkedni. Azt magát pedig nem lehet másképpen meglátni, mint az érzelmi intelligenciával.

Hogy miért nem? Láttál már olyan embert, aki tudta, hogy tranzit hatásként mi vár rá, mit kell tenni, és úgy csinált mintha megtenné, de még sem történt meg a megváltás. Erőszakkal próbálta előidézni a folyamatot. Ezzel az a gond, hogy ebben az esetben az egyénnek fogalma sincs arról, hogy amit tett annak mi a következménye, nem látja meg a visszajelzéseket. Mert csak cselekszik, cselekszik és cselekszik, és a felszabadító sorsbeteljesülések nem érkeznek meg. És azért nem mert nem formálta át magát hozzá, nem sajátítótta el azt a felelősségteljes feladatot, vagy készséget, amire szüksége lett volna ahhoz, hogy megkapja azt a megtapasztalást, amivel pozitívan élhette volna meg az energiáit… Egyszóval rossz emberek közé került…

Ahogy mondtam ez egy körfolyamat, amely egy egyszerű ideális környezeti hatások mellett így néz ki:

És akkor már innen jól látható, hogyha minél többen kerülnek negatív érzelmi állapotba és viselkednek ösztönös viselkedési forma szerint, akkor elkerülhetetlenül a többség negatív érzelmi állapotba kerül, és negatívan cselekszik, és bizony szenvednek.

Vannak bizonyos esetek, amikor egy személy olyan magas érzelmi intelligenciával rendelkezik, hogy a nagyon sok negatív érzelmi állapotú ember között képes pozitív érzelmi állapotban lenni. A megfigyeléseim tekintetében arra még nem tudok választ adni, hogy mennyi pozitív energiára van szükség, vagy milyen mennyiségű kollektív pozitív energiára van szükség, hogy a folyamatban a pozitív cselekvések által megfelelő mennyiségű pozitív megtapasztalási módozat kerülve a rendszerbe, az az egyéneknél mikor alakít ki egy pozitív érzelmi állapotot és ugye általa egy pozitív eszközrendszert jobb esetben.

Az viszont bizonyos, hogy ezzel a mechanizmussal másokat nem lehet irányítani, ugyanis a szükséges megtapasztalások nélkül a személy önmagában a megfelelő pozitív eszközrendszert nem tudja kialakítani és működtetni.

Ez körülbelül olyan, mint a most feltalált és elfogadott mRNS vakcina. Ahhoz hogy hatás legyen, ahhoz folyamatos termelésre van szükség, folyamatos tudatos érzelmi állapotra az egyik személytől, viszont ha ez a hatás megszűnik, az egyén visszakerül az eredeti ösztönös viselkedési állapotába.

Ezért van az, hogy bizonyos empaták teljesen leszívva érzik magukat bizonyos emberek jelenlétében, akik folyton keresik a kapcsolatot velük. Az empata hiába menekülne, nem tud, pont az empata viselkedése miatt, a másik egyén pedig addig használja, amíg az adja neki a pozitív megélést, és addig úgy látható, hogy a szívó személy is tudatos formában van, pedig nem De ez az energiaáramlásnak egy sajátos módja, amely már egy különleges helyzetet jelenít meg.

Visszatérve az asztrológiához. A Chiron a Szaturnusz Uránusz között helyezkedik el, és ezért is kapja meg a bolygó ezeket az energiákat. Azaz a Szaturnusszal a feladatot, amelyet meg kell lépnie, felelősséget kell felvállalnia 2 érintéssel, félelem és felvállalás, majd pedig az Uránuszi analógiát, amely arra ösztökél, hogy kollektíven a társadalomban megtalálva a helyünket, annak szerves részesei legyünk egyenlően, testvérien és szabadon. 2 érintéssel, megtapasztalva a korlátozó tényezőket, és ezeket felismerve kollektíven újítást létrehozva kilépni a komfortzónából.

Ehhez viszont elengedhetetlen a tudatosság, és a tudatosság kollektív megélése. Hogy a sorozatos cselekvésekkel pozitív megtapasztalási események jöjjenek létre. És mivel a Chiron esetében a KOS analógia a legtöbb az emberiségben, így ezt a cselekvés szintjén kell elérni, a megtapasztalás szintjén kell elsajátítani az embereknek. Kinek ilyen vagy olyan életterületen, hogyan kapcsolódik a közösséghez, miben van az ő szerepe.

A 2021-es évben ezek az energiák nagyon fel fognak erősödni, el sem tudom mondani mennyire fontosak lesznek a felismerések és a belátások. Akit jobban érdekel az előrejelzést meg tudja tekinteni a youtube csatornámon: https://www.youtube.com/watch?v=EZycd5Bj6gU

A 2021 es év, amikor indul a tavaszi napfordulóval, majd jobban előhozza a témát. Érdemes tudatosítani és már most meglátni a megfelelő eszközrendszert.

Amennyiben többet olvasnál a témáról olvassál még több cikket tőlem, jó párban elkezdtem már boncolgatni az érzelmi tengelynek a jelentőségét, a tudatosság fontosságát, az érzelmeinkkel való formálást és az érzelmi intelligenciát, annak feltárását a képletben.

Az Uránusz hozzon sokuknak lehetőséget az újításra, vegyük magunkat körbe olyan emberekkel, akikkel együtt meg tudjuk lépni amit szeretnénk, és nem kell elsőre elkeseredni, lehet ezt úgy is tenni, hogy először olyanhoz kapcsolódunk, aki ezt az energiát megmutatja, majd pedig szépen kifejlesszük önmagunkban, annyi féle módja van a tudatosság valódi megtalálásának.

2 Thoughts on “Chiron értelmezése, érzelmi feldolgozás”

  • Üdvözlöm ! Először is had gratuláljak, lenyűgöző, hogy milyen lendülettel fogott neki az asztrológia jelenleg még nem túlságosan feltérképezett szegmenseinek.
    Viszont most kérdeznék: ha jól értelmezem, a Kos Chiron úgy tud nem-támadó-agresszív lenni, ha magát, a körülményeket változtatja meg,hozza új helyzetbe magát, és így, ezt elérve már nem lesz szükség agresszióra?
    Úgy halad, mint kés a vajban, mert sajátságos utat/teret hozott létre magának, maga előtt?

    • Ez nem ennyire egyszerű, hiszen a fizikai és az érzelmi vonal egy testben forr össze, így nehéz őket szétválasztani. Azonban az elmondható képlet nélkül, hogy az érzelmi formálással a fizikai cselekvés válik befolyásolhatóvá. A körülményeken nem lehet változtatni, de a körülményekre adott fizikális cselekvéseink befolyásolják a fizikai megtapasztalást. Ha ezt tudatosan tesszük, akkor a fizikai megtapasztalás mellé egy pozitív érzelmi megélést tudunk hozzácsatolni. Azaz példával leírva ha mondjuk valaki Kos Chironnal rendelkezik, akkor például egy tranzit Chiron – Vénusz együttállási környezeti hatásnál például a személy találkozik egy számára vonzó személlyel. Az a személy láthatóan érzelmileg nem tudatos, hanem ösztönösen él, éppen dühös, és ezt kivezeti a környezetébe. A Kos Chironnal rendelkező személy pedig ezt érzelmi bántásnak fogja megélni, mert magára veszi és nem veszi észre, hogy maga a bántás nem neki szólt, hanem a másik személy negatív érzelmi állapotban van. Kivéve akkor, ha tudatosítja magában azt érzelmileg, hogy a másik személy mit is tett, illetve benne milyen érzelmi reakció zajlott le, és ez milyen cselekvést indított el. Azaz a Kos Chironnal rendelkező személynek érzelmileg tudatosan fel kell dolgoznia azt, hogy maga ez a fizikai hatás amit a másik a környezetébe kiengedett az nem azért van, hogy őt bántsa, nem azért hogy védekezzen, hanem azért mert az okozó személyben volt egy feszültség, és mivel a Kos Chironnal rendelkező személy ezt energetikailag ki tudja tükrözni, így megtörténik az interakció. Azaz ha a Kos Chironnal rendelkező személy is ösztönös akkor visszatámad, vagy éppen meghunyászkodik, ezzel újabb interakciót teremtve a másik személynek a kapcsolódáshoz. Azonban ha a Kos Chironnal rendelkező személy tudatosan kezeli ezt a helyzetet, akkor nem megy bele az érzelmi játszmába. Pozitív megtapasztalása lesz, mert a dühös személy érzelmi állapotát át tudja formálni. Vénusz Chiron esetén például egy öleléssel. Így a dühös személy megnyugszik és a Kos Chironos személy is megérti, hogy nem kell sem támadnia sem védekeznie, sőt maga az, hogy így oldotta meg ezt az érzelmi válsághelyzetet önbizalmat is ad neki. Ehhez persze kell a többi elem dinamikája is, hiszen egységben működik a dolog. Ez csak egy lecsupaszított magyarázat volt, kiemelve a Chiront, amely az érzelmi játszmákért felelős. Ha valaki sok ilyen érzelmi játszmába kerül bele, az azért van, mert az eszközrendszerét nem fejleszti. Az univerzális egység mindig létrehozza a kapcsolódási lehetőségeket, amikor valakivel interakcióba lépünk, annak mindig meg van az oka. És érdemes felderíteni, hogy mi az ok, miért történik az érzelmi kilengés. Ez sokszor nagyon nehéz, mert minden mindennel összefügg, és maga az univerzum energetikája is folyamatosan változik. Az egyetlen állandó az mi magunk vagyunk, ezért is szól az asztrológia az önfejlesztésről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.