” A sebzett gyógyító”

A lélek sérül, míg önmagáért felelősséget nem vállal.

Míg az ember gyermek, addig teljes mértékben érzelmileg a környezetétől és a szüleitől függ, illetve azon személyektől, akik érzelmet váltanak ki belőle, és érzelmet csatolnak vissza hozzá.

Mikor a gyermek megkapja első ölelését, mikor megkapja az első dicséretét, az első leszidását, az első büntetését, hozzá való viszonyulásának érzelmi töltetét, akkor a szülő gyermek kapcsolódás által érzelmek keletkeznek. A gyermek nem tudja magát függetleníteni a szeretett személytől, ráadásul a gyermeknek nincs rálátása a teljes érzelmi helyzetre, és nem is tudja az érzelmi kilengést stabilizálni. Ebből kifolyólag pedig a lélek sérül. Nem azért, mert a szülő szándékosan bántani akarja a gyermekét, hanem azért, mert nem a gyermek szemszögéből történik a stabilizálás, hanem a szülő szemszögéből.

Környezet tekintetében ilyen az, amikor a gyermek találkozik például az ördög, azaz a gonosz fogalmával. A társadalom mutat róla egy képet, és azon kép alapján kezdi a gyermeket szocializálni a félelemre. Éppen az aktuális korszaknak megfelelően. Vannak olyan generációk, amelyek a piros szemre lettek szocializálva. Mikor piros világító szemet látnak, egyből kialakul náluk a félelem érzete és az ördögre gondolnak, amely ellopja lelküket. És sokáig lehetne sorolni az összefüggéseket, és megvizsgálni melyik generáció éppen milyen fizikai tulajdonsághoz milyen érzelmi félelemre, szorongásra, frusztrációra, érzelmi sérülésekre és negatív érzelmi viselkedési mintákra lett szocializálva.

A Chiron ezeket az érzelmi sérüléseket mutatja a teljes dinamikai rendszerben. Hol sérül a lélek, milyen sebeket kap, ami miatt aztán érzelmi játszmákba keveredik a további élete folyamán.

Hol védekezve, hol pedig támadva, követve a tudattalan szülői berögzülési mintát, illetve a szocializált társadalmi mintát. Amelynek a hátterében az húzódik, hogy a gyermek nem tanulta meg a saját belső érzelmi konfliktusait a saját nézőpontjából ( ebben az esetben ugye a szülőtől eltérő másik nézőpontból) kiegyenlíteni. Nem vállal felelősséget önmagáért. Az érzést hárítja, elnyomja, vagy a személyt támadja, aki feleleveníti benne ezeket a dinamikai folyamatokat.

A gyógyítás, akkor következik be, mikor a már a felnőtt gyermek megtanulja a saját nézőpontjából a saját érzelmi működésének megfelelően stabilizálni a belső konfliktusait.

Azonban ehhez meg kell látnia egy olyan nézőpontot az érzelmi működésében, amely eltér a tanult formától. Ráadásul a személynek fel is kell tárnia azokat a tudattalan negatív viselkedési mintákat, amelyek nem a saját nézőpontjából egyenlítik ki a benne keletkező belső konfliktust.

És ez a legtöbb esetben akkor következik be, mikor a gyermekből lett felnőtt felelősséget vállal az érzelmeiért. Függetleníti magát a környezettől és más személyektől, illetve a tudattalan érzelmi játszmáitól. Az érzelmi folyamata stabillá válik.

Nézd meg a te esetedben milyen érzelmi sérülés alakult ki. A jegyhelyzet megmutatja a sérülés minőségét, a házhelyzet pedig az életterületet, honnan érkezett a sérülés.

A diagram egy fókuszált képet mutat, magát a negatív viselkedési mintát, a tudattalan érzelmi folyamatot nem tárja fel, csak magát a sérülést, ami ha éri a személyt, akkor belső érzelmi konfliktusba keveredik.

Add meg a születésed napját és születési órád idejét, illetve születési helyedet. A kalkulátort az Astro Seek üzemelteti https://www.astro-seek.com/ A női lélek titkai weboldal nem tárol személyes adatokat, és ebben az esetben nem is az oldal számára történik a személyes adat megadása.

Itt tudod meghallgatni a jegyhelyzetek minőségi jelentés tartamát. És amit még érdemes a Chironról tudni. Ez a mitológiai megfigyelt viselkedési minta, azt írja le, hogy milyen hiánnyal dolgozik a lélek. Ez hozza létre a lelkek közötti kapcsolódás szükségességét. Ez a dinamikai pont felel a lelkek közötti energiaáramlásért. Amennyiben kiegyenlítésre kerül, a lélek stabilizálódik, de az igénye mindig megmarad, azaz mindig ez alapján fog kapcsolódni és érzelmi folyamatokba bele menni. A dinamikai rendszerbeli energiaáramlásban így veszi ki a részét. És az, hogy hogyan egyenlítődik ki az érzelmi igény, az teljes mértékben magától a személytől fog függeni.