család

Most kemény téma jön, ami sokakat érzékenyen érinthet, ezért kérek mindenkit miután elolvasta a cikket próbáljon megnyugodni. Az érzések amik kavarognak benne, legyenek pozitívak, negatívak egy nála jelentkező egyedi reakciót fog kiváltani. Gondold át a gondolataiddal ártasz vagy pedig előre viszed a dolgot. A célom ezzel a cikkel felhívni a figyelmet arra, hogy a mai társadalom, hogyan kezeli valóságosan a nőiességet és az anyaságot. Nem pedig az, hogy megmondjam kinek mit kellene tenni az életében.

 • A minap megöltek egy 10 hónapos csecsemőt. Halálra verték. A feje teljesen betört és más erőszakos cselekedetek nyomait is megtalálták rajta. 4 napig küzdöttek az életéért, pedig lehet addigra már agyhalott volt.
 • Pár éve egy nagymama két unokájával a vonat elé ugrott, mert a bíróság nem ítélte neki a gyermekeket.
 • A hónapokban egy anyától elvették csecsemő gyermekét, mert lakhatáshoz akart jutni, de az önkormányzat erősebb volt.
 • A bíróság a gyermekelhelyezési perben az apának ítélte a gyerekeket, mert erőszakosabb volt és jól eladta, hogy majd gondoskodni fog a gyerekekről. Anyának esélye sem volt, senki nem képviselte az anya gyermek érdekét.
 • Tavaly előtt egy anya 200.000 Ft-ot lopott a munkahelyének kasszájából. Letartóztatták bűncselekmény elkövetéséért.

És nap mint nap történnek ilyen helyzetek, amikor az anya valamilyen okból, de erőszakosan elszakad a gyermekétől. Nem azért mert ezt szeretné, hanem mert a körülmények a társadalom ilyen.

Egyébként a társadalom a férfias alapokon nyugvó társadalom sosem védte az anyaságot, sőt gyengeségnek tartotta. Csakis az okos nő volt képes arra, hogy védelmet találjon, és ebben a kiszolgáltatott helyzetben fel tudja nevelni gyermekét, segítséggel. A többi nőtől vagy elvették a gyermekét, vagy egyedül nevelhette fel sok szenvedés árán. Vagy a legújabb trend szerint csak félig szakítják el az anyát a gyermektől…

A társadalomban tényleg egy életet kellene feláldozni egy másik életért?

MERT hogy most ez történik….

Mert ösztönösen ez a cselekedet benne van a nőben, hormonálisan, tudat alatt mindent megtesz azért hogy a gyermekével maradjon és tudjon róla gondoskodni. Egyetlen esetet leszámítva, amikor is a terhesség alatt már olyan hatások érik a nőt, amely nem engedi a női hormonok megfelelő mennyiségű termelődését, és helyette inkább a férfias hormonok termelődnek a szervezetében, amelyek azt a célt szolgálják, hogy túlélje a környezet okozta megpróbáltatásokat. Ha a terhesség alatt a férfias hormonok kerülnek túlsúlyba az anya nem lesz képes kötődni a gyermekéhez, mert egyszerűen az agy olyan információkat kap, hogy a feladat a túlélés. Ha valaki ebben a témakörben többet szeretne olvasni ajánlom a US National Library of Medicine National Institutes of Health

ELGONOLKODTATÓ. És érdemes elgondolkodni azon miért kell egy anyának már a terhesség ideje alatt azért küzdenie, hogy életben maradjon. Ilyenkor hol van a FÉRFI, hol vannak azok az apák, akik mellüket csapkodva hirdetik az apák fontosságát a társadalomban, és arra hívják fel a figyelmet, hogy az apák szerepe pont olyan fontos mint az anyáké. IGEN így van, rettenetesen fontos egy apa szerepe épp annyira, mint az anyáé. A terhesség ideje alatt is. Ha egy férfi a terhesség ideje alatt nem látja el a szerepét a nőben nem a megfelelő hormonok alakulnak ki.

Azonban ha a hormonok megfelelő mennyiségben termelődnek, vagy éppen csak picit több női hormon termelődik akkor az anya:

 • Ha kell elviseli a megaláztatásokat éveken keresztül, csak hogy védje a gyermekét és fel tudja nevelni.
 • Ha kell elviseli a lelki terrort, egy életen keresztül, csak hogy védje a gyermekét és fel tudja nevelni.
 • Ha kell elviseli a fizikai bántalmazást, évekig csak hogy védje a gyermekét és fel tudja nevelni.
 •  Ha kell évekig tűri, hogy cselédként használják, egy egész életen keresztül csak hogy védje a gyermekét és fel tudja nevelni.
 • Ha kell bűncselekményt követ el annak érdekében, csak hogy védje a gyermekét és fel tudja nevelni.
 • Ha kell lemond a testéről, az igényeiről, önmagáról annak érdekében hogy az új életről gondoskodjon
 • Ha kell testével védi gyermekét
 • Ha kell lelkével védi gyermekét
 • Ha kell feláldozza magát
 • Ha kell megszégyenítve éli az életét

De valójában ezekre nem lenne szükség, egyik felsorolt dolgot sem kellene egy anyának elviselnie, ha lenne mellette egy apa.

Egy APA, akinek a testében nem termelődnek hormonok, így nem ösztön szinten, hanem tudatos szinten kell kiépítenie a dolgokat, amelyeket szülői mintából vagy hozott magával vagy képessé vált rá :

 • Ha kell az önérzetét, gerincét feláldozná
 • Ha kell egy életen keresztül elviseli a megaláztatásokat
 • Ha kell feláldozná szexuális szükségleteit
 • Ha kell küzdene élete árán is a családjáért
 • Ha kell testével védené gyermekét és a gyermekének anyját
 • Ha kell lelkével védené gyermekét és gyermekének anyját
 • Ha kell megszégyenítve élné az életét

De az életét nem adná. A természet ezt nem adta meg a férfinak, nem kapta meg azt az adományt, hogy képessé váljon bármi áron megvédeni a gyermekét. Erre csak a női hormon képes.

És ez az egyik OK amiért mindig is azt mondtam ANYÁT gyermektől TILOS elszakítani egy APA kedvéért.

Azonban a férfiaknak, APÁKNAK van egy olyan értékes kincse amivel pedig a nők ANYÁK soha nem fognak rendelkezni, mert képtelenek rá. A férfi hormon, amely képessé teszi az apát, hogy szinte lehetetlen körülmények között is küzdjön, harcoljon egy egységért. Félelmet nem ismerve összes adottságukat felhasználva teremtsenek, létrehozzanak.

És ha APA és ANYA együttműködik és látják, tisztelik és elfogadják egymás feladatát akkor képesek működtetni és létrehozni egy olyan közeget, amely a család. A legkisebb egység, mely szent és sérthetetlen, mert a benne lévő személyek tudatosan működtetik.

 

De ha bármelyik személy az egységben nem ismeri magát, nem képes tudatosan cselekedni az egység széthullik. És képtelen lesz arra, hogy ellássa a feladatát. Megóvja a GYERMEKET, felnevelje a GYERMEKET, és egy egészséges személyiséget alakítson ki mikorra felnőtté válik.

Az egyensúly nagyon törékeny, ezért elengedhetetlen az, hogy mindenki tisztában legyen azzal ki is ő valójában, mit szeretne az életétől valójában, mi tenné őt boldoggá.

Mert amíg az emberek frusztráltak, félnek és tudatlanok, nem lesznek képesek arra, hogy családot alkossanak, és GYERMEKEKET neveljenek.

Addig lesznek borzadájok, halnak meg gyermekek, mennek tönkre emberi sorsok, nőnek fel gyermekek úgy hogy esélyük sincs a boldogságra.

És MI, ÉN, TE ezt mind végig nézzük, sőt nem csak nézzük, hanem a szereplői vagyunk ennek a történetnek.

De ennek nem kell így lennie, tehetsz ellene. Nem kell szenvedned, élhetsz boldogan.

Csak kérlek indulj el az önismeret útján, tanuld meg, ismerd meg a lehetőségeidet, hogy ne agyon frusztrálva üldözd el azt az APÁ-t, és ne megcsalva taszítsd megszégyenítve azt az ANYÁT stb.

Az oldalon egyre több, és több tananyag, ismeret és információ fogja szolgálni azokat az embereket, akik egy boldogabb életért, családért hajlandóak kinyitni az elméjüket.

Csatlakozz hozzánk! Teljesen mindegy hol, a szívedben a lelkedben az elmédben, a virtuális közösségben a valós életben. A te döntésed.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük