Rendkívül sok nőben felbukkan és előjön gondolatként, hogy miért volt ennyire szívtelen a férfi. Miért tette? Miért tette, ha azt mondja szeret?

És akkor csapjunk is a lovak közé, mert nem szeretném elölről elkezdeni, akit jobban érdekel a dolog, keresgéljen a cikkek között, sok van, amely a férfi női kapcsolódásokat taglalgatja.

 

Tehát általánosságban a nő empata, aki az érzelmei által éli az életét. Sőt igen sok döntése az érzelmek hatására történik meg. De mi a helyzet a férfiakkal, mert hogy ők is éreznek.

Lehet hogy ez sok nő számára sokkoló lesz, de a férfiak nem úgy éreznek, mint a nők. Vagy éppen az általánosítások elkerülése miatt, az empaták nem úgy éreznek, mint a kognitív empaták. És bármennyire is nehéz ezt a férfiaknak elfogadni, legtöbbjük kognitív empata és nem érző empata. Ami nem szégyen egy férfi számára (a szégyen az amikor tudatában van ezzel a ténnyel és kihasználja az érző lényt erkölcsi tartás nélkül) és nem is fegyver a nők kezében.

Mit is jelent az, hogy kognitív empata?

Leegyszerűsítve azt jelenti, hogy tudatosan logikailag elsajátított érzelmeket él át a személy. Azaz a legtöbb férfi az édesanyjától tanulja azt meg, hogyan kell reagálni az érzésekre, és hogyan kell viselkedni. Sok férfi egyszerűen nehezen vagy egyáltalán nem képes megélni azt az érzelmet amit egy nő átél. Viszont az évek alatt megtanulta, hogy hogyan kell reagálnia ezekre a helyzetekre, hogy ő is át tudja élni azokat az örömforrásokat és érzelmeket, amik őt éltetik.

Mondhatod, hogy a hormonok hiánya, de ráfoghatod az agyszerkezet struktúrális eltéréseire is. A lényeg, hogy a férfi nem úgy érez, mint egy nő. Bármennyire is erősködnek a férfiak, nincs havi ciklusuk, nincs meg az a hormonális rendszer, ami ezt lehetővé tenné számukra. Sajnálom nőnek tényleg születni kell, ahogyan férfinak is.

És most hogy ezt tisztáztuk, jöjjön az a rész, hogy mi a különbség, és hogy hogyan lehet ezt a különbséget megfelelően használni.

Tehát a kognitív empata, nem átéli magát az érzést, hanem megtanulja azt, hogyha egy érzelmi helyzetben benne van, akkor arra hogyan kell reagálnia, hogy a másik fél azaz az érzelmes fél számára is megfelelő legyen a helyzet, még úgy is, ha logikailag a férfi számára ez veszteséggel jár. (És itt fontos kiemelnem, hogy ha a nők érzelmi intelligenciája alacsony, akkor azt az energiát tanítják meg a férfiank, alacsony érzelmi intelligenciánál pedig a kihasználás szokott előfordulni)

Tehát a férfiak hormonháztartása és agyszerkezete logikai alapon működik, nyereség alapon, veszteséget néz, logikai összefüggést, és azt mi éri meg számára.

Van hogy sokszor megéri, hogy néhány helyzetben veszteséget éljen meg, ha nagyobb százalékban nyereséget tud elkönyvelni. Azaz egy nővel szövetséget kössön, amely nagy része nyereség, és csak kisebb része a veszteség, amikor az érzelmi alapon működő dolgokat bevállalja és megkapja azokat az örömforrásokat, ami számára jelentenek érzelmi többletet, és itt most nem a szexre gondoltam.

Most akkor már mindenkinek meg van, hogy miért dobják a férfiak azokat a nőket, akik már inkább veszteségesek, mint nyereségesek? Vagy miért lesz az új barátnő rondább, mint az ex barátnő, esetleg miért használják a férfiak tárgyként a nőket? Azaz miért élik meg a nők azt, hogy tárgyként használják őket?

 

Hogyan kapcsolódik ez a dolog Lilithhez és Ádámhoz?

Mivel ők voltak az első teremtett lények a Biblia szerint, így kiváló példái annak, hogy bemutassuk rajtuk ezt az összefüggést. Persze valójában választhattam volna Jóskát is, akinek a hormonháztartása még rendesen működik, és nem tömték tele női hormonokkal, és ugye Mariskát, akinek szintén rendben működik a hormonháztartása és a tesztoszteron nincsen elhatalmasodva rajta.

DE ugye Ádám és Lilith volt az első, és hozzájuk kapcsoltunk olyan mítológiai jelentést, amelynek kapcsán könnyebben megérthető a működési mechanizmus.

Tehát asztrológiai megközelítésben a képletben a női energiákat a Lilith aszteroida, FeketeHold Lilith, SötétHold Lilith és az Éva pont határozza meg. Egy érzelmi intelligencia szint kialakításáról szól. Mivel a FeketeHold Lilith és az Éva pont egy tengelyen mozog, így egy folyamatról beszélünk. A képlet pontjai meghatározzák a folyamatot, és megmutatják, hol kell kiteljesednie a női érzelmi intelligenciának, és hol kell ragaszkodni a másik félhez.

Férfi képletben ezek a pontok szintén megtalálhatóak azonban mást jelentenek.

Például a FeketeHold Lilith azt a nőt jelenti, akinek az érzelmi intelligencia szintjére szükségük van, akivel érzelmileg és szexuálisan is jól tudnak kapcsolódni, az igazi nőt jelképezi számukra. Az Éva pont pedig azt jelöli, akivel gyermeket nemzenek, aki a gyermekeik édesanyja lesz. Nem egyszerű a helyzet, mert ugye egy tengelyen van a két pont, de későbbi cikkekben majd ezt is kifejtem, hogyan működik a családi és párkapcsolati dinamika.

A másik két pont a Lilith aszteroida, megmutatja, hol kell a nőket egyenlő félként kezelnie a férfinak, vagy éppen hol tud egyenlő félként együttműködni a nővel, a SötétHold Lilith pedig az a pont, ahol képessé válik arra, hogy az empátiáját elkezdje fejleszteni és szükségét érezze arra, hogy ne csak használjon, hanem befektessen. Persze nagy vonalakban, mert hogy itt is egy folyamatról beszélünk.

STOP!

Most emiatt nehogy elkezdje valaki szapulni a férfiakat mennyire szemetek, a nők ugyan úgy ludasak a történetben, ugyanis ők pedig ösztön szinten az Éva pontjukat keresik. Azaz minden áron azt a férfit oldalbordát keresik, akivel családot tudnak alapítani, sokszor még úgy, hogy nem tapasztalták meg a saját érzelmi intelligencia szintjüknek a valódi erejét.

Szóval igaz hogy kettőn áll a vásár. De az is igaz, hogy sok olyan férfi van, aki veszélyes személyiségként már sportot űz a nők kihasználásából, ahogy bizonyos nők sportot űznek a férj vadászatból 🙂

Tehát a lényeg:

A kognitív empata férfi érzelmi intelligencia szintje másképpen működik, mint a női empata érzelmi intelligenciája. És ha ezt elfogadjuk és megértjük, akkor a továbbiakban nem fog problémát okozni az érdekek közös nevezőre hozása.

Csak abban az esetben, ha a kognitív empata veszélyes személyiséggé válik és a női empata nem tanulta meg a logikai összefüggések helyes felismerését. De ez már egy újabb téma, amely képletben szintén látható, és később majd kitérek rá.

 

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!