Kevés az információ arról, ki hogyan és mikor kezdett el foglalkozni a Hold üres gyújtópontjával és kezdte az asztrológiában alkalmazni, azonban egy kis utánajárással mégis felfedezhetőek a fontosabb személyek akik ezzel lényegében elkezdtek foglalkozni.

Történelmi visszatekintés:

Az egész folyamat Kepler törvényeivel kezdődött, mikor a dinamikai képletei bebizonyosodtak. Ekkor még az asztrológia nem volt annyira elkülönülve a többi tudománytól. Szerves részese volt a csillagászatnak is. Szóval az asztrológusok is elkezdték a saját értelmezéseiket az új pontokkal kapcsolatban megfogalmazni, bevezetni a rendszerbe.

Akkor még egyértelmű volt, hogy a Föld Hold rendszerben van egy másik gyújtópontja is a Holdnak ami dinamikában tartja a két égitestet. Azonban a mai kor embere az akkori értelmezéseket tévesen kezdte el a saját szemüvegén keresztül értelmezni. Többször olvasható az akkori tudósok leírásában egy másik Hold. Azonban nem másik Holdról van szó, hanem egy gyújtópontról. És ugye a Nap Föld rendszerben is létezik egy ugyan ilyen gyújtópont, azt pedig másik Napként írták le, de az sem egy másik Nap, hanem egy gyújtópont.

A lényeg a lényeg hogy először feltételezhetően Dom Néroman (Pierre Rougié) 1937-ben kezdte el a fejtései során alkalmazni a Fekete Hold Lilith pontot. Azonban az értelmezéseit még egy olyan női energiával kapcsolták össze, amiről mára már tudjuk, hogy nem női energia, hanem az érzelmi fejlődés iránya és minősége. Ami nem csak a nőkben, de a férfiakban is jelen van. Persze nem lehet őket hibáztatni emiatt, hiszen abban a korban a férfiak elég keményen elnyomták az érzelmeiket és érzelmi intelligenciájukat, és ezeket a tulajdonságokat a nőknek tulajdonították, rájuk vetítették ki.

No de nézzük Dom Néroman (Pierre Rougié) képletét a mai értelmezéssel. Miért is volt ő aki ezzel foglalkozott és kezdte el bevezetni a Fekete Hold Lilith testtel nem rendelkező pontját az asztrológiai rendszerbe.

Sajnos ebben a képletben nem látszódik az érzelmi tengely, de elmondom, hogy az adatok alapján Dom Néroman képletében a Fekete Hold Lilit pontja a Nyilas 9-es házába esik 2 fok 9 percre. Aminek következtében az Éva pontja Ikrek 2 fok 9 percre esik. Illetve itt az sem látszódik, hogy 3 fokra esik a Sötét Hold Lilith pontja is Dom Néromannak. Ami egy erős ösztönös érzelmi átalakító energiát fog kölcsönözni a szülöttnek, és az élete folyamán az érzelmi megélései mindig ezen a ponton fognak megtörténni vele.

No igen a Sötét Hold Lilith energia egy még ismeretlenebb pont az asztrológiában, hiszen nem gyújtópont, nincs összefüggésben a Hold Föld mozgási rendszerrel. Az egyetlen közös nevező, hogy nem rendelkezik tömeggel. A megfigyelések alapján pedig csak akkor figyelhető meg, ha a Nap előtt elhalad, amit egy 6 hónapos periódusban tesz meg. Igen gyors mozgást mutatva ezzel.

De lépjünk ezen is túl és most foglalkozzunk csupán az érzelmi tengellyel. A Nyilas 9-es házas Fekete Hold Lilith egyérteműen mutatja, hogy Dom Néroman-nak hosszútávon kellett megtanulnia az érzelmi intelligenciát és azt tanulmányoznia kellett. Ösztönösen pedig a saját érzelmi kommunikációjában és átalakító energiájában illetve fellépésével megtapasztalhatta ezt. Már csak azért is, mert Ikrek Chironja volt, amit megerősített a Merkúr, ráadásul 3-as házban lévő Ikrekkel. Mondhatjuk ennél erőteljesebb hatást és domináns kihangsúlyozást nem is kaphatott volna Dom Néroman. Ha akarta ha nem meg kellett tapasztalnia és fontos volt, hogy elindítsa a Fekete Hold Lilith és az érzelmi tengely használatát az asztrológiában. Amellyel pedig megtapasztalás szintjén önmagával és érzelmi biztonságával kapcsolatban tapasztalta meg a konklúziókat. Azaz minél erőteljesebben tudatosan figyelte meg a saját érzelmeit és formálta át azokat, annál több érzelmi állapotot ismert meg és tanulmányozhatott. De nem akárhogyan, hiszen a karma tengelye megkövetelte, hogy önmagával kapcsolatban mindig a harmóniára törekedjen, lássa meg az érzelemmentes mérlegelést is. Aminek segítségével a saját érzelmeit amit kommunikált a környezetének azzal pozitív megtapasztalást sikerült megélnie. Ami egyébként azért volt kiemelkedően fontos, mert az érzelem mennyiségi megélése még nem jelenti azt, hogy valaki magas érzelmi minőséget él meg. Ahhoz hogy valaki magas érzelmi intelligenciával rendelkezzen, kiemelkedően fontos, hogy meglássa és érzékelje a külső érzelmi állapotokat is és az alapján irányítsa a saját megéléseit és indítsa az érzelmeit, majd a cselekvéseit.

A másik úttörő Sepharial volt, aki a Fekete Hold Lilith-et elnevezte. Ő még Dom Néroman előtt foglalkozott ezzel a ponttal, de egy generációban voltak jelen a felfedezésben.

És itt fog a legjobban látszódni az, mennyire fontos az, hogy az asztrológus megélése, tudatossága és megtapasztalási fázisa mennyire fogja befolyásolni azt, hogy a közösségben milyen dinamikával veszt részt az egységben.

Ugye Sepharial nem használta a képletfejtésekben, csupán elnevezte ezt az energetikát. És akkor most jöjjön a feketeleves miért, egy sötét szexuális energiával azonosította a Fekete Hold Lilith energetikáját.

Ki gondolná, hogy Sepharial esetében hol van az érzelmi tengely Fekete Hold Lilith energiája. 🙂 Igen a 8-as Oroszlán házában van 18 fok 20 percen. Így pedig az ösztönös érzelmi megélései az a 2-es Vízöntő 18 fok 20 percre esik. Azaz az erkölcsi, önazonossági, anyagi kérdésekben zajlottak az érzelmi folyamatai. És ebben az esetben érdemes elgondolkodni, miért is negatív irányba történt az elnevezés, miért negatív megtapasztalással. És a válasz ott van a Napján, ugyanis a Halak 29 fokon van a Sednával együtt állva… Neki még nem kellett ezt az egészet véglegesíteni, ez csupán egy megálló volt az ő életében a teljesség hosszú folyamatában.

Tehát nézve a 8-as házas Oroszlán analógiát nagyon nem véletlen, hogy egy ennyire szexuális, mély, titokzatos analógiát kapott a Fekete Hold Lilith az értelmezése során. Sepharial számára megfoghatatlan volt, és egyértelműen a nőkre vetítette ki az érzelmeit. És mivel a magas érzelmi intelligencia számára a szexualitásban rejlett, így e képpen is definiálta ezt.

De mi már pontosan tudjuk azt, hogy ez nem hogy csak nem függ össze a szexualitással, de nem csak nőkben hanem a férfiak személyiségében is jelen van. Ráadásul pont olyan erősen, ahogyan a nők esetében.

Ott van például Vilmos herceg, akinek a Nyilas Ac-jén csücsül a Fekete Hold Lilithje és a DC-jén az Éva pontja. Azaz a fizikális megjelenésében ott van a magas érzelmi intelligencia és önmagában is nehezen tudja elfogadni az ösztönös érzelmi viselkedéseket, amiket inkább kivetít másokra. Felesége képlete is sokat elárul az érzelmi intelligenciáról. Szerencsére Vilmos érzelmileg nagyon tudatosan választott párt önmagának, akire ki tudja vetíteni az ösztönös érzelmi játszmáit, de ugyan akkor magas szinten meg tudja élni vele az érzelmi tudatosságot.

És egyre több férfi híresség képletében fedezhetjük fel és láthatjuk meg a magas érzelmi intelligenciát, amelyben a képlet mutatni és jelezni fogja ezt a Fekete Hold Lilith által.

Akit pedig érdekel képlet elemzés szintjén olvassa el Grazia Mirti írását link: ( https://www.astro.com/astrology/ivccn_article200506_e.htm ) amelyben több képlet alapján próbálja ezt az érzelmi megnyilvánulást keresni és fejtegetni mi is a jelentősége a képletben. És pedzegeti, hogy a női minőség hogyan érvényesül. Látszódik hogy több esetben próbálja a nőktől elvonatkoztatni ezt a vonalat, azonban még mindig a nőkkel hozza összefüggésbe. Érdekes egyébként az olasz megközelítés, amelyben Lilith, Éva, és Szűz Mária alakjait hozza összefüggésbe ezzel az energetikával.

Pont úgy ahogyan én is azt próbálom behozni a köztudatba, hogy a Fekete Hold Lilith nem csupán egy pont, hanem egy tengely részese. Az ösztönös és tudatos érzelmi állapotok jelölői, amely csak akkor lesz harmóniában, ha a tengely közepén fogja az energetikát működtetni a szülőtt. Azaz az ösztönösen megélendő érzelmi folyamatokban egy tudatos érzelmi állapot megélésével. Azonban ez nem csupán a nők esetében, hanem a férfiak esetében is kiemelkedően fontos. Hiszen az érzelmeink által megindított cselekvéseink karma tengely, csak akkor fognak pozitív megtapasztalást eredményezni, ha az érzelmeinket tudatosan, de a testünkben megélve éljük meg.

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!