Az emberi lét nagy kérdései közé tartoznak, a karma, sors, boldogság, létezésünk céljai. Sokan foglalkoznak vele, és igyekszenek megfejteni azt, hogyan tudják elérni életük folyamán azt az állapotot, amikor az életük nagy részében, kiegyensúlyozottak és boldogak. Azért hangsúlyoznám ki az életük nagy részében boldogakat, mert azért lássuk be nem lehetünk mindig boldogak, viszont lehetünk tudatosak és kiegyensúlyozottak, és élvezhetjük az életünket, azt ahol tartunk, azt amit csinálunk. De ehhez szükséges, hogy meglássuk az erdőtől a fát, és letisztázzuk a karmát, megnézzük, mi a valódi feladatunk ebben az életünkben, és tegyünk azért, hogy elégedettek legyünk vele, és hogy többször átéljük a boldogságot, mint ahogyan ezt eddig tettük. Elmondom a titkot figyelj.

A karma eredetileg a: “A karma törvénye szerint minden cselekedetünk egy annak megfelelő következménnyel jár, illetve minden, ami történik a világban, az maga egy következmény, vagyis valamilyen oknak az okozata. A karma tágabb értelemben cselekedet, tett, mű. Minden tényezőre vonatkozik, ami a világban történik, és következménnyel jár. Vonatkozik az akciókra, reakciókra, általában a világ törvényei által irányított aktív természeti folyamatokra, eseményekre, az élettelen létezők hatásaira, az emberi és állati cselekvésre, de az embernél fejlettebb, magasabb szinten álló lények, istenek, szellemek megnyilatkozásaira is. Minden aktivitás, azaz ok okozatot szül, és minden ok előzőleg létrejött okozatból eredeztethető. Így jön létre az ok-okozati összefüggések végtelen hálózata.

Tehát a karma nem egyenlő a sorssal, a karma azt mutatja meg milyen cselekedeteket kell megtenned, milyen élethelyzeteket kell kialakítanod ahhoz, hogy boldogan élhessél. Mondhatni a karma megmutatja, hol érzed jól magad az életedben. MERT, ha pozitív energiákkal töltöd fel, akkor boldog vagy, de ha negatív energiákkal töltöd fel, akkor boldogtalan, és szenvedsz attól, hogy nem találod magad, nem tudod igazán mi is a célja az életednek.

A karma erre ad igazából választ.

És hogy honnan tudod meg, mi is a karmád? Milyen cselekedeteket kell pozitívan végre hajtani, ahhoz hogy boldogságot, és elégedettséget tudj megélni az életedben?

A karma pontod kiszámítása

Egy picit visszanyúlok az asztrológiához, mert az asztrológiai szimbólum rendszerben tökéletesen le van írva hol is van valakinek a karma pontja, és láthatóan értelmezhető is.

A karma nem más mint az EGO, azaz a személyiségünk, tapasztalásaink, megnyilvánulásunk, életérzésünk és az ÉRZELEM, azaz belső érzelmi ösztöneink, lelkivilágunk, természetfeletti képességeink közötti út. Tehát akkor vagy boldog és kiegyensúlyozott, ha a személyiséged és az érzelemvilágod kiteljesedik.

Az asztrológia a Nap és a Hold központjaként értelmezi. Ez egy számított arab pont, a Felszállóholdcsomópont néven találod meg a radix ábrában. Ez mutatja meg, hova rakd a pozitív energiákat, hogy jól érezd magad a bőrödben.  Mivel számított pont, és a polaritások világában élünk, van neki egy ellentétes pólusa is a Leszállóholdcsomópont. Ettől sem kell félni, ez nem egy anti pont vagy gonosz pont. Ez jelöli ki azokat a cselekvési dolgokat, amit ha teszel nem fogod jól érezni magadat.

A karma asztrológia, plusz jelentésként hozzáteszi még azt a jelentést, hogy a Leszállóholdcsomópont a felettes énünk is egyben, ami megmutatja hogyan viselkedünk sarokbaszorított helyzetben az életünkben. És ezt tesszük azért, mert ezeket az energiákat már nagyon jól ismerjük, és ösztön szinten, gondolkodás nélkül így reagálunk.

Ezért van az, hogy aki ösztönösen, kvázi nem tudatosan cselekszik, nehezen találja meg a boldogságának forrását.

Az viszont egy érdekes és másik dolog, hogy a sorsod, azért elég erőteljesen lökdös, hogy észre vedd már azt, hogy mi is a karmád, mitől érzed jól magad. (Hiszen a létezés célja nem a szenvedés) Csak hát meg kell látni. De ez már egy másik tapasztalási dolog. Most maradjunk az asztrológiai karma pontoknál, a leszállóholdcsomópontnál és a felszállóholdcsomópontnál.

Tehát mind ebből következik, hogy:

Nincs kötelező karma

Eldöntheted szabad akaratoddal, hogy szeretnéd megélni vagy nem, akarod pozitív energiákkal feltölteni, vagy hagyod, hogy a sors néha fejbe kólintson, és apró morzsákban csurgasson neked, valami kis érzetet.

Hogyan élhetem meg a karmámat azaz a felszállóholdcsomópontomat pozitívan, boldogságban?

Rettenetesen egyszerű és egyben nehéz a feladat, de elmondom neked ezt is. Mivel az asztrológia szimbólum rendszere pontosan leírja és megmutatja azokat a pontokat, amelyekkel megérthető a folyamat, így ezt fogom használni a magyarázatomban is.

Tehát az már mindenkinek meg van, hogy a HOLD és a NAP pontjának keresztezéséből számítjuk ki a Felszállóholdcsomópontot. Ezt a legtöbb asztrológiai program megmutatja. Megmutatja a jegyhelyzetét, és megmutatja a házhelyzetét is és plusz információkat is közöl, amiket most nem fejtenék ki, mert akkor rettenetesen hosszú lenne a cikk, ráadásul egyszerre ennyi információt rázúdítani valakire nagyon sok. Nem szeretném, ha valaki egy karton energia itallal vagy egy vödör kávéval olvasná ezt a cikket, mert ennyi energiára lenne szüksége ahhoz, hogy értelmezni tudja az általam leírt információkat.

Szóval nyugi, igyekszem könnyeden, emészthetően 🙂

Tehát a jegyhelyzet megmutatja a minőségét ennek a pontnak a 12 állatövi jegy segítségével, a ház helyzet pedig, arról árulkodik, milyen tartományban kell keresni.

Tehát, ha valakinek pl. KOS 1-es házas a Felszállóholdcsomópontja, akkor ő, akkor fogja tudni elérni a boldogságát, ha az éppen aktuális tranzit felszállóholdcsomópontba teszi az energiákat, ami által fogja tudni majd a KOS 1-es házas felszállóholdcsomópontját megélni.

Ne aggódj ha most beborultál, én is ezt tettem mikor megértettem az összefüggést. 🙂

De hogy tiszta legyen az egész karma folyamat

A tranzit egy aktuális időpont csillag állását mutatja meg. Tehát mikor felnézel az égre látod az akkori bolygó állásokat. Az égen hol halad a Nap, a Hold, Merkúr, Szaturnusz. Mely csillagövi jegyben látható.

Mert a csillagövi jegyek láthatóak ám az égen, ha felnézel ott a KOS, ott a NYILAS és ott van minden. Az asztrológia csak rendszerbe szedte, hogy mindenki tudja értelmezni.

Tehát a tranzit azt mutatja, hogy egy bizonyos napon, hova rakható az asztrológiai rendszerben, ez a számított pont, azaz a felszállóholdcsomópont. Mikor megszülettél volt valahol, és a mai napon is van valahol. És egy bizonyos idő után vissza fog térni a születési időpontod helyzetéhez. Ekkor lesz majd felszállóholdcsomópont visszatérésed, ami nagyon sok pozitív energiát fog hozni, de csak akkor, ha töltöd pozitív energiákkal. Ha nem töltöd, akkor úgy jártál, mert valószínű a leszálló holdcsomópontodat töltötted, és bizony akkor az fog érvényesülni.

Hogyan tölthetem pozitív energiával a karma jelölő felszállóholdcsomópontomat?

Képzeld azt el, hogy amikor megszülettél, fogtál egy karma, felszállóholdcsomópont feliratú batyut és elkezdted gyűjteni bele a pozitív energiákat. Maradjunk a KOS 1-es házas házhelyzetnél.

Egy jegyhelyzetben a felszállóholdcsomópont átlagosan 1,5 évet tölt, ennyi idő van arra, hogy abból az energiából pozitív élményeket gyűjtsél. (Felfoghatod ezt egy stratégiai játéknak is vagy valami gyűjtögetős játéknak is, ha neked úgy könnyebb, én általában legózni szoktam 🙂 )

Tehát mikor valaki KOS 1-es házas felszállóholdcsomóponttal rendelkezik, akkor az

  • -1,5 évének végén akkor lesz boldog, ha megtanul aktívan mozogni. (Ekkor elrakja a mozgásból eredő pozítív megerősítéseit, élményeit a karma batyujába)
  • 1,5 éves korától 3 éves koráig a felszállóholdcsomópontja a következő jegyben lesz, az egyszerűség kedvéért egy teljesen ideális helyzetben írom le a helyzetet, amikor is egy jegyhelyzet egy házhelyzetet is jelöl, valójában nem így működik a dolog, és valójában születésünk pillanatában nem vagyunk ám tudatosak annyira hogy a felszállóholdcsomópontunkat tudatosan megéljük. Habár a rendszerben a lehetőségét ennek semmi sem zárja ki. Tehát 1,5-3 év között a Bika jegyében 2-es házban halad végig a Felszállóholdcsomópont, ahol a megtapasztalás az anyagi dolgokkal való megismerkedés és annak felfedezése okozza az örömöt. (Az már csak plusz információ, hogy ez mind úgy történik, hogy közben aktívan mozog a szülött)
  • És akkor jön a következő állomás 3-4,5 éves korig Ikrek 3-as ház az információ, az értelem kialakulása, a tudás kezdemények megszerzése, és a fő infomráció, hogy az élet nem csak fehér, hanem létezik a fekete szín is. (Itt az információ gyűjtés is cselekvés által történik)
  • Rák 4-es ház, 4,5-6 ig az érzelmi biztonság az érzelmi intelligencia alakul ki. Nem véletlen mondják a pszichológusok, hogy eddig alakul ki a gyermek önbizalom központja. Mennyire szerették őt, mennyire várták stb. Ha ez az időszak érzelmi biztonságban történik, akkor a gyermek önbizalomban gazdag lesz, ha nem önbizalom hiányos. (És itt szintén cselekvések által történik a történet)

És folytatódik a sor, addig amíg az egyén öntudatára nem ébred. Közben pedig raktározza a karma zsákjába a pozitív dolgokat, vagy az ösztönös dolgokat, amik nem töltik el boldogsággal. Amúgy felszállóholdcsomópont együttálás 18, 36, 54, 72, 90, 108, 126 évesen vannak. Mindenki eldöntheti mennyi boldogságot ad meg magának 🙂

Mivel gyermek korunkban nem igazán látunk rá ezekre a működési mechanizmusokra lelki szinten, így nehezen történik meg a tudatosság megélése is. Általában az emberek olyan 33 (nők többsége és a korán érők)-45 (férfiak többsége és a lassan érők) -54 (akiknek ekkor szükséges és utána) éves koruk körül kezdik érteni ennek a működését, és kezdik el tudatosan kihasználni. Van akinek csak az élete végén jön el az érzés, hogy végre érti mi az igazi boldogság. Mondhatni a halál pillanatában. Mert akkor bizony ez a film játszódik le. Mi volt igazán fontos az életedben.

No de koncentráljunk erre az életre, mert most kell boldognak lennünk, nem máskor 🙂

Tudatosan akkor tudod tölteni a karmádat pozitív energiával, ha tudod mi a témája és a minősége a karmádnak, és tudod azt is, hogy most jelenleg milyen életterületről kell beszerezned a pozitív cselekedeteket.

Na jó ,de hogyan?

Erre mondom azt, hogy ügyesen. 🙂 De jön egy kis segítség tőlem, én hogyan csinálom. 🙂

Most jelenleg a felszállóholdcsomópont a Rákban jár, a leszállóholdcsomópont pedig a Bakban. Van is nagy riadalom miatta rendesen 😛 😀

De mi most ne koncentráljunk erre, keressük a boldogságunkat.

Vedd elő a radix ábrádat és keresd meg a Rák jegyet benne (plussz infó ne pánikolj, a felszállóholdcsomópont visszafele halad, így azért van most a végén a Rák jegynek) 26 fokot 45 percet.

NO OTT “ÁLL” (ugye nem állhat ott, mert ez egy számított pont :P) most a felszállóholdcsomópont. Nézd meg melyik házba esik. Ha megvan, akkor most már tudod jól, hol kell keresned a boldogságot. Azaz olyan cselekedeteket kell végrehajtanod, hogy a karma zsákodba tudjál pakolni. És plusz infó, hogy ezt úgy tedd, ahogy az eredeti születéskori felszállóholdcsomópontod mutatja. Ha KOS cselekvés által, ha BIKA fizikai megtartás által, ha IKREK kommunikáció által, ha RÁK akkor érzelmi biztonság megteremtésével (és élvezd a felszállóholdcsomópontod együttállását), OROSZLÁN akkor kiteljesedésed, teremtésed által, SZŰZ rendezettséggel, egészséggel, MÉRLEG kapcsolódások, kompromisszumi cselekvések által, SKORPIÓ érzelmi megujúlással, a régi nem működő érzelmek eldobásával, és az új magasabb minőség behozásával, NYILAS a hit megtalálásával, a mély tudás megszerzésével, BAK struktúra, rendezettség, rendszer megalkotásával, VÍZÖNTŐ az értelem, tudomány, felfedezés, újítás általi cselekvés által, HALAK a belső béke, egységben lévő helyed megtalálása. De ne úgy csináld ezt mint sifú mester a Kung Fú pandában. Mikor leült és próbált koncentrálni és folyton azt mondta, hogy belső béke, belső béke, belső béke… de minden egyes külvilágból eredő zajt problémának látott. A zaj ugyan úgy az egységbe tartozik 🙂 😀

Szóval valahogy így.

És honnan tudod, hogy a karmádba pozitív dolgokat pakolsz és jó “úton haladsz”?

Itt kapcsolódik be a képbe a leszállóholdcsomópont. Ezt még elmondom, aztán hagylak. 🙂

PÉLDA alapképlet radix: 5-ös házas Bika Szaturnusz, 2-es házas Bak jegyhelyzet, 8-as házas Rák jegyhelyzet. Felszállóholdcsomópont Vízöntő 2-es, leszálló Oroszlán 8-as

Ebben az esetben, pl. most a Bak leszálló idejében veszélybe kerül az önmegvalósításod, a fizikális örömeidnek forrása ( 5-ös házas Bika Szaturnusz) Be leszel kényszerítve egy történés által, hogy változtatnod kell. A Bakban haladó Leszállóholdcsomópont a 2-es házadban halad, így elkezdesz ösztönösen becsontosodni, pénzügyileg, erkölcsileg mást hibáztatni, egy rendszer mögé bújni és hárítani minden felelősséget magadról, és a pénzügyi veszteségeidet is másra hárítod, illetve igen durván elkezded a pénzedet behajtani mindenkin, mert félsz attól, hogy elveszíted az önkiteljesedésed, fizikális örömforrásaidat. Teszed ezt úgy, hogy vérig vagy sértve, és mindenkivel azt érezteted, hogy te vagy a főnök, és mindenki más csak egy kellék. (Oroszlán leszállóholdcsomópont) -> és ennek következtében sosem a boldogság jön el, amire vágyik az egyén, éppen az ellenkezője.

DE

ha tudatosan nézed meg a dolgokat, és elkezded a pozitív dolgokat a zsákodba rakni mi történik?

A példában:

Először is a Rák ház a 8-asban van. Azaz ahelyett, hogy zsarnoki, felsőbbrendűségi, agresszív módon a felelősséget elkezdené hárítani ez a személy mindenki másra, illetve erkölcsileg és pénzügyileg hatalmaskodna, ahelyett meg kellene találni önmagában az érzelmi biztonságot. Az érzelmi szükségleteinek a pozitív forrásait önmagában. Mitől érzi magát boldognak, mit kell neki megteremtenie ahhoz, hogy úgy érezze boldog? Mind ezt a RÁK 8-as témakörben, egy érzelmi megújuláson kell végigmennie a személynek, hogy megtalálja azt az érzelmi biztonságot önmagában, amely képessé teszi arra, hogy minden körülmények között elő tudja hívni ezt az érzelmi biztonságot, és nem teszi mástól függővé. Mind ezt úgy, hogy az értelem, felfedezés, tudomány komfortzónából való pénzügyi helyzetének kilépésével azaz cselekedetével teszi (Vízöntő 2-es ház). Hiszen a 2-es házas Vízöntő felszállóholdcsomópont, akkor érzi boldognak magát, ha a társadalomért, a társadalom egységében annak részében lehet, és jó úgy érdekében pénzügyileg megteheti, hogy támogatja azokat, akiknek szüksége van rá. De nem csak pénzügyileg, hanem tudományos tehetségével, felfedezésével is teheti ezeket a cselekedeteket. Ez több értelmezési lehetőséget ad, attól függően, hogy a sors milyen lehetőségeket biztosít az életében. De megint picit belehúztam a dologba a sorsot. Szorosan összefügg a sors a karmával, de most megpróbáltam picit jobban szétszedni, hogy érthetőbb legyen a karma és a karma irányításának lehetősége. De visszatérve a gondolatmenetemhez.

Ha érzelmileg a helyén lesz, nem lesz szüksége annyi pénzre amennyit összeharácsolt… vagy amennyire gondolt, mert egyszerűen az önkiteljesedéséhez nem lesz szüksége rá. Mert más fogja jelenteni a fizikális boldogságot, és az önkiteljesedést. Sokkal kiegyensúlyozottabbá és boldogabbá válik. Észreveszi, hogy a boldogsága a tudásában van, és hogy a tudásával, tehetségével, sokkal több mindent fog tudni elérni, mint azt gondolta. És mivel a felszállóholdcsomópontja a 2-esben van, így nagy valószínűséggel pénze is sok lesz, ha képes a boldogságát megélni, és a karmájába sok sok pozitív cselekedetet tenni. Azaz a csoportosulásért önzetlen tetteket tenni.

És ez most még erőteljesebben érződik ennél a személynél, és mindenki másnál is a saját megnyilvánulásában, mert a Szaturnusz alapjáraton a Bakban halad, és ha ez nem elegendő, akkor ott van még a Plútó is, és ráadásul egy szép randevújuk is lesz, hogy együtt megmutassák erejüket.

Hogy hogyan ellensúlyozzál ebben a helyzetben?

Keresd meg a RÁK házad és mikor sarokba vagy szorítva, reagálj, cselekedj a felszállóholdcsomópontod által, abban a cselekvési mechanizmussal ahol, eredetlieg a radixbéli felszállóholdcsomópontod van.

Hogy egyszerű lesz? NEM

Könnyen fog menni? NEM

De boldogabb leszel általa.

 

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!