Az álló csillagok értelmezése picit más mint az aszteroidáké vagy a kentauroké. Természetesen a méretükből, viselkedésükből fakadóan és a gravitációs energia különbségek adják a választ az értelmezési másságra.

A lényeg, hogy amíg egy aszteroida vagy kentaur, finomít, plusz értelmezési többletet ad, témát szűkít, addig az álló csillag amolyan plusz tényezőt, szituációt és feladatot, tehetséget jelképez,  egy adottságot, vagy éppen szerencsétlenséget. Az utóbbit azért írtam, mert a régebbi értelmezések az álló csillagok hatásaival kapcsolatban, szinte legtöbbször a negatívumok leírásával és rossz hatások leírásával foglalkozott (Nem véletlen hiszen a régi ember a félelem rabja volt, félelem által lettek irányítva, azonban a mai ember már a tudatosság, és a fejlesztés irányába halad, újít, és mecahnizmusokra, működési irányokra jön rá. A félelmet felváltja végre a felelősségteljes feladat felvállalása, a képességek kialakítása, hogy a felmerülő lehetőségeket kiaknázza az ember). Szerencsére megfigyelések vannak, már az új szemléletű asztrológusoktól is, akik a teljes képet és energiát próbálják felvázolni.

Azonban sokan még a régi írásokra támaszkodnak 100%-osan és a fejtéseknél, nem értelmezik a saját megfigyeléseiket, megtapasztalásaikat, amelyek segítenének az értelmezéseket színesebbé tenni és a mai kor emberének értelmezni a lélekfejlődés lehetőségeit.

Tehát a Menkar azaz a bálna orra.

A régebbi értelmezés szerint betegséget, vagyonvesztést, vadállat okozta sérülést, és szégyenérzetet mutat. Szaturnusz jelleggel ruházzák fel, amely megkeményíti, kitartásra ösztönzi a szülöttet. Erről részletesebben itt lehet még olvasni: LINK

De találtam más megközelítéseket is, ahol egy dillemához, illetve olyan nehézségekhez kapcsolják az álló csillag jelentését, amikor valakinek küzdenie kell két dolog között, felvállalja vagy ne vállalja fel a helyzetet, amely azt szolgálja, hogy részese lehessen valaminek.

Tehát a Menkár azt mutatja meg amivel szembesülnünk kell a világunkkal való kapcsolatunk során. Ha erről bővebben olvasnál azt itt megteheted, figyelmeztetlek igen bőséges 🙂 LINK

Persze pedzegették a Menkar kapcsán a kollektív tudatot is.

Mindenesetre számomra ez az állócsillag azokat a dillemákat jelképezi, amikor a világunkkal való kapcsolódáskor az egyénben felmerülnek, és amiket hosszútávon le kell küzdeni, vagy legalábbis általa formálnia kell magát, hogy a világhoz és a kollektív tudathoz kapcsolódni tudjon az egyén.

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!