Az asztrológiai könyv szerint, amit James R. Lewis írt. Pholus a következő energiákat képviseli.

Az időtlenséget képviseli ez az energia. Az idő megfordítása arra utal, hogy
a tudatosságon belül – megváltoztatva vagy más módon – vissza térni az ősi önérzékhez és
helyreállítani a lélek tisztaságát és visszakapni az ártatlanságot. Leállítva az ösztönös viselkedéseket, és felülkerekíteni a tudatos ént.

A Pholus magában foglalja az ártatlanságot, a bűn önmegbocsátását, a hatalommal való megbocsátást és az általa való pusztítást.

Pholus minden áron igyekszik elkerülni a negatív személyes konfliktusokat és inkább visszavonul, mint hogy szembe nézzen a dolgokkal. Ha azonban sarokba szorítják, Pholus megteszi amit a védelmében meg kell tennie, gyorsan és erősen támad.

 

Más értelmezésben Pholus a következő energiákkal köthető össze:

– egy nagy esemény elindulása egy aprónak tűnő dologból

– fordulópont (mint mikor a dominó sor első darabja elindul)

– egyidejűleg három generációt érintő helyzet (nagyszülők, szülők, gyermekek)

– bizonyos függőségek gyógyítása

– valami, ami elindul, és nem tudja megfogni, és ez eszkalálódik (mint például a forradalom első kő dobása)

– a katalizátor (valami, amely sok eseményt kivált)

 

Tehát sok sok olvasás után azt mondhatjuk a Pholus energiája a fordulópontot hozza el. Érdemes megnézni, hogyan kapcsolódik a személyes képlethez és miként hat. Ha valakinek bolygóval áll együtt a képletében eljön az a fordulópont az életében, amikor minden meg fog változni.

 

Egyébként érdemes megnézni a kentaurok pályáját, éppen mikor mely energiákkal halad egyben vagy keresztezi valamelyik bolygó, vagy másik objektum pályáját.

forrás: https://www.lunarplanner.com/asteroids-centaurs/

 

 

 

2 Válaszolt erre: “Pholus kentaur értelmezése”

 • Szeretnék hozzászólni:
  AZONOSSÁG az emberi lét kiteljesedésében emberként (erkölcs, lélek) emellett
  nőként / férfiként kiegészítésképp, a kiegészítés itt már a természetes nemi KÜLÖNBÖZŐSÉGEK és erre született fizikai életfeladatok vannak.
  Azonosságban és különbözőségben egyszerre a kulcsszó kölcsönösség, megbecselülés,
  így van Egy-ség, béke és a békében fejlődés
  …buziság divatra sekinek nem lesz gusztusa, a férfiak nem kívánnak -ha csak rá nem szorulnak-anyucik lenni és a nők tökös legények..

  2.) a fekete Lilith –árnyékoldal
  talán nem egy hagyományos erkölcsöt képviselő szép női arcot kellene a személyiség árnyékoldalai mint Lilith értelmezéséhez iderakni
  …..igaz hogy nőiség, hold=érzelem és yin, sötét, fekete …alepel ápol és eltakar, de a képnek semmi árnyék üzenete nincs…:) és egy kultúrális hagyományra nagy hiba árnyékoldalként asszociálni
  talán egy bikinis fotó hiányosságként jobban felfogható

  • Nem tudom a Pholus kentaurhoz hogyan kapcsolódik a Lilith. Azonban a Lilith egyáltalán nem árnyékoldalról szól. Sokan tévesen értelmezik, ahogy sokan magát a Holdfogyatkozást is sötétnek és árnyoldalnak tekintették. Ez a fajta megközelítés egyértelműen a félelemre épül. Amiről pedig tudjuk jól, hogy ösztönös cselekvési módokat kapcsol be. Azaz egyáltalán nem tudatos érzelmi formálásról és megélésről árulkodik. Mindennek több jelentése van a személy érzelmi megélésétől függően. A Fekete Hold Lilith pedig csak annak sötét, megfoghatatlan, elérhetetlen aki fél a saját érzelmeit formálni és tudatosan megélni. Magának a Bibliának más szerepe volt, a vallásnak más szerepe van, ahogy a mitológiát is többféle megéléssel és érzelmi álapottal lehet feldolgozni. Ha Önnek a Lilith sötét én megértem, azonban számomra nem az.

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!