Reha a Szaturnusz holdja és az 577-es számon számontartott aszteroida a naprendszerünkben. Ennek tükrében pedig hasonlóan mozog mint a Szaturnusz és mitológiai jelentősége is hozzá köthető.

Fizikálisan nézve a Szaturnusz 2 legnagyobb Holdja és a naprendszer kilencedik legnagyobb Holdja. Rioát Giovanni Domenico Cassini fedezte fel 1672. december 23-án.  És ha valakit esetleg érdekelnek a fizikális jellemzői akkor itt olvashat utána: Rhea Hold

 

Amit viszont asztrológiailag szoktunk fejteni az a hatása, ahogyan az emberi lélekfejlődésre gyakorol. Több forrásból gyűjtöttem össze az információimat, amelyben nagyon hasonlóak voltak a megállapítások. Amely vagy azt feltételezi, hogy egy forrásból származnak a tapasztalások, vagy pedig azt hogy a hatások igen hasonló tapasztalásokat eredményeznek.

 

A mitológia ez egy picit számomra katyvasz, mert már megint a római és görög mitológia keveredik. Habár az tény, hogy a görögöktől vették át a rómaiak, de hogy minek kellett még ezt is önzően megkeverni. Na mindegy, az okot tudom jól.

Szóval a lényeg a lényeg. Rhea volt Chronos felesége a görög mitológiában, és mivel a rómaiban Szaturnusz=Chronosszal, így Rhea megmaradt a rómaiban is. Tehát Rhea volt az a titán, aki megmentette gyermekeit attól, hogy apja felfalja őket. De nem erőszakosan és nem is becsapás útján, hanem furfangossággal. Ugyanis mikor Zeus (Jupiter) került a sor, Rhea egy követ adott férjének és azt falta fel utolsó gyermeke helyett, amitől Chronos (Szaturnusz) felöklendezte a többi gyermekét is. Ezáltal Rhea megmentette gyermekeit.

Asztrológiai értelemben így Rheához kapcsoljuk azokat a felelősségteljes cselekedetek meglépését, amely az érzelmi intelligencia által oldja a Szaturnuszi félelmet. Azaz a félelem oldása logikus módon úgy hogy a fájdalmat nem kell felvállalnia a szülöttnek.

Egyes források így azt tanácsolják, hogy a Rhea tranzit idején érdemes ezeket a felelősségvállalási feladatokat kezdeményezni, legfőképpen gyerekekkel kapcsolatban.

 

Most jelenleg a Rhea a Bakban halad a Szaturnusz után, így érdemes a hatását kihasználni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük