A szaturnuszi hatásoktól sokan félnek, mert fáj, ha belegondolok a fogorvosoktól is sokan félnek mert fáj. A hasonlat nem megszokott, de lássuk nem is annyira elvetélt, ha már csak arra gondolok, hogy érzelmi mechanizmusként mi játszódik le az ember lelkében, és hogy a Szaturnusz azaz a Bak egészségügyileg a csontokért, így a fogakért is felelős. Ennél a hasonlatnál maradva nézzük mit élhet át egy ember, illetve majd rátérek az én megéléseimre is.Tehát a fogorvosnál.

A fogorvoshoz akkor szokott menni az ember, ha kontrollra megy és ha fáj a foga, esetleg látja, hogy valami baj van a fogával, ínyével és szeretné megelőzni a nagyobb problémát, vagy elejét venni a problémának. Azonban a legtöbb ember, akkor megy, ha már nagyon fáj valamije a szájában.

Hasonlóan a szaturnuszi hatásoknak, sokan nem tudják, nem veszik észre, milyen felelősségeket és vállalásokat kellene elsajátítaniuk, maguké tenniük, így mikor jönnek a kisebb fájdalmak intő jelek nem foglalkoznak velük. De mikor igazán fáj, mikor már menthetetlenül foglalkozni kell a témával akkor foglalkoznak vele. Ez is nagyobb fájdalommal jár, mintha időben kezelve lett volna, de ez van. Pedig lehetne kontrollra járni, hogy minden rendben legyen. A kontrol pedig nem mint a tudatosság, de erről beszélek majd egy picit magammal kapcsolatban.

Összegezve a gondolat menetet nem kell hatalmas fájdalmakat átélni, mert a Szaturnusz nem a fájdalmakat hozza el. A fájdalmat az hozza, hogy a lélek nem foglalkozik a problémával, hogy nem hajlandó tudomást venni róla és meglátni a nyilvánvalót.

Ha észrevenné és foglalkozna vele, akkor stabil, hosszútávú képességek, lehetőségek lennének a birtokában fájdalom nélkül.

A fogápolási hasonlathoz visszatérve, ha rendszeresen ápolod a fogadat, odafigyel, mit eszel, iszol, hogyan ápolod a fogad, rendszeresen jársz kontrollra, akkor a fogaidat hosszú időn keresztül megőrizheted. De ha nem jöhetnek a mű dolgok, a beépítések, áthidalások, pótlások, amik sokszor igen sok macerával járnak, szenvedéssel és kínnal. Persze minden megszokható, a te döntésed mit szeretnél.

Így most jöjjön az én megélésem, azonban el kell mondanom, hogy mi is az én sorsom, amire a Szaturnusz fel akarja hívni a figyelmem, és ami által olyan képességeket kell elsajátítanom, hogy a sorsomat be tudjam teljesíteni. És itt nincs szó a boldogságról a karmáról, ez kő kemény fejlődés, lélekfejlődés. Amit ha megteszel akkor megkapod a hosszútávú képességet, ami által ellenállóvá válsz, és ezek után lehetőséged lesz arra, illetve lesz időd arra, hogy a boldogságoddal, karmáddal is foglalkozzál. Persze a képességek megszerzését lehet egyszerre is megélni a boldogsággal, semmi sem kizárt. Viszont az biztos, hogy amíg nem vagy sors tekintetében a helyeden a karmádat nem tudod pozitív energiákkal tölteni.

Az pedig, hogy a karma mi is, és miért kell pozitív energiával tölteni arról, itt olvashatsz:

Most maradok a sorsnál.

Szaturnusz, ami megmutatja a sorsot

A Szaturnuszom a 8-as házamban csücsül a Skorpióban. Nem aprózta el a dolgot, egyértelműen jelezte sorstartozásom van, tanulnom kell és fejlesztenem kell önmagamat. Azonban a sorsot nem a Szaturnusz jegy és házhelyzete alapján jelöljük ki. Ennél egy kicsit bonyolultabb a dolog, de mégis szembetűnőbb.

Van akinek a képletében az összes jel egy sorsot jelöl ki, van akinek több megoldandó feladatot kell teljesítenie.

Mik a sorsjelölő pontok a radix képletben?

 •  A sorsfeladatokat kijelölő házak és a benne lévő bolygók: 6 ház, 8 ház, 12ház.
 • A retrográd mozgású bolygók: Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Neptunusz, Uránusz, Plútó (tudom őt lefokozták, de nekem akkor is fontos pont, és ide rakom ebbe a sorba, ugyanis itt még lesznek páran 🙂 ). Bármelyike a képletben a Földhöz viszonyítva visszafele mozog, azzal feladat van, hiszen a hatása befelé a lélek felé hat. Azt mutatva, hogy fejlődnie kell a léleknek.
 • fényszögalakzatok
 • Szaturnusz
 • tengelyektől 1 foknyira lévő bolygók, kentaurok, aszteroidák, állócsillagok, fekete lyukak
 • a prominens pontokon lévő tengely, bolygó helyzet
 • AC, MC, leszállóholdcsomópont, Nap
 • uralkodó bolygó helyzete
 • karmikus lélekfejlődést jelölők: Chrion
 • néha még a felező pontok is sok mindent megmutatnak
 • Vertex pont
 • holdfázis

Láthatod, hogy a sors nem aprózza el, és nem igazán lehet félre érteni. Pontosan azért, mert a sors kötelező, ezzel a feladattal jöttél, ezt meg kell oldanod, hogy tovább tudj lépni. Ki nehezebb, ki könnyebb feladatot választott magának. Ezt mindenki beszélje meg magával. Sokáig én sem repestem a saját sorsomért, sőt kifejezetten szembe szélben csak azért is ki akartam kerülni. De itt vagyok. És ennek következtében írok, és megosztom veled a tapasztalataimat, hogy lásd mi fán terem a cserebogár 🙂

Remélem nem fog senkit sem meglepni, hogy a teljes képletemet közzé teszem, mert a sors tekintetében, minden egyes apró dologra szükség van. Mert minden mindennel összefügg. Ezért sem olyan egyszerű egy sorselemzés, egy élet lelki folyamatainak feltárása. És ezért is botorság azt elhinni, hogy ok jó a Szaturnuszi felelősséget megtanulom és aztán jól vagyok. A Szaturnusszal képességeket tanulsz, aminek köszönhetően a sorsodat képes leszel tudatosan megélni. Fogalmazhatok úgy, hogy a Szaturnusz a fogász. Félsz tőle, vagy tudatosan elfogadod, hogy általa hosszútávú fájdalommentes, vagy kisebb fájdalommal élhetsz.

No de jöjjek én, úgy is szeretek magammal példálózni. Az asztrológiai klub résztvevői ezt biztosan megerősítik 🙂

 

Tehát a képletből és a Szaturnusz helyzetéből az a következtetés vonható le, hogyha érzelmileg folyamatosan megújulok, és szorgalmasan kitartóan foglalkozom az önfejlesztéssel, motivációval, spiritualitással, titkaimmal, mély érzelmeimmel, amit még önmagamnak is nehezen ismerek be, a szexualitással, amit hosszútávon kiegyensúlyozott lélekkel tudok megélni és az önbizalom témakörével, akkor hosszútávon kevesebb szenvedésben lesz részem, mert ezek által olyan képességeket sajátíthatok el, amelyre szükségem lesz a sorsom beteljesítéséhez. Ráadásul, mivel ez a Szaturnusz a 8-as házban van, így ezekkel a tapasztalásokkal, érzelmi lélekfejlődésekkel, információkkal tartozásom is van. És a Szaturnusz fényszögei megmutatják kiknek.

Tehát tartozom, és a fényszögekből látszik, hogy tartozom bárkinek aki kapcsolatba kerül velem. Aki keresi a boldogságát, aki keresi a hivatását, aki változtatni szeretne az életén, aki tanulni szeretne, aki meg akarja ismerni a felettes énét, az érzelem világát, és a lélek száműzetésének miértjét.

Láthatjátok, hogy a Szaturnuszom egyetlen tanító fényszöge a kvinkunksz mellett a stelliumommal alkotott félkvadrát.

Ki gondolta volna, hogy borzalmas helyesíró vagyok, ami annak köszönhető, hogy túl gyorsan jönnek a gondolatok a fejemből és a fizikális testem ezt a gyorsaságot már nem tudja kezelni, megvalósítani a diszlexiáról nem is beszélve. Ami miatt annyit szenvedtem főleg a közoktatásban, majd az érvényesülésben is. Ki gondolta volna, hogy rettenetesen bénán beszélek, és hogy a gondolataim össze vissza cikáznak, elveszek a mondanivalómban, néha nem emlékszem miről beszéltem, csak ha valaki egy gondolatmorzsát visszamond belőle… és még sok mindent felsorolhatnék. A kedvencem a 150 fok, ami a Szaturnuszom és a felszállóholdcsomópontom, Vestám között van. Én a 150 fokot csak úgy hívom, hogy az idegesítő tanító. Amikor nem hiszed el, annyira felbosszant a tanító, de pontosan abból fogsz tanulni ami felbosszantott. Esetemben a Skorpiót tanítja az Ikrek. A fogorvost a boldogság. Kicsit vicces is a helyzet, és talán emiatt szerencsésnek is mondhatom magam, habár sokáig nem tartottam magam annak, hiszen eléggé bosszantott a dolog. De meg lehet békélni vele, és fel lehet használni erősségként. Ahogy fel tudom használni a Skorpió Kos 150 fokomat is. Ahol a Skorpió tanítja a Kost a folyamatos megújulásra és a változás általi magasabb minőségű lehetőség elérésére. Én úgy hívom csak a jó ok meggondoltam magam fényszögem. Sokszor tetten érem ám, és néha kierőszakolom magamból, mikor egy érzelmi bent ragadásban ragadok. Hát ezt is nehéz volt megtanulni. De eléggé fájt ahhoz, hogy megtanuljam 😛 😀

És ami még szembetűnő nálam, hogy a leszállóholdcsomópontom is kapcsolatban van a képességeim elsajátításával, ahogyan az sorsváltoztatás lehetősége, ami szorosan a hivatásommal az életutammal került kapcsolatba.

Tehát, ha akarom, ha nem (és hidd el ezt már annyiféleképpen megpróbáltam, hogy megússzam, de mindig kirugdostak a kő alól ahova bújni akartam, sőt szívem szerint most is bujdosnék, de attól, mert félek, az nem jelenti, hogy hagyom a félelemem által irányítani magamat, így hát megmutatom magam) a hivatásom az, hogy segítsek másoknak megérteni, megtanítani, kik is ők valójában, milyen céljaik vannak, hogyan tudják a tudásukat rendszerbe foglalni, és használni azokat. Hogyan élhetik meg a sorsukat, hogyan fejleszthetik önmagukat, hogyan válhatnak tudatossá és boldoggá. És nem csak most, hanem az egész életemben. Mert, hogy ez egy folyamat része, és a jövő jelölő feladataim részei.

És miért pont most?

Nálam a Plútó és a Szaturnusz a Napomat fogja érinteni, azt a Napomat, ami a 11-es házamban van a Bakban. Pont ott (1 fokon belül ha pontos akarok lenni 😀 ), ahol majd a Szaturnusz és a Plútó együtt fog állni 2020.január 12-én a Ceressel, Merkúrral és ugye a Nappal.

Így arra kérlek, hogyha tetszenek az írásaim, a céljaim, a mondanivalóm, oszd meg, beszélj róla, hogy minél több emberhez eljuthasson a tudás, a cél, amellyel azonosulva boldogabban, tudatosabban tud élni bárki, aki hajlandó tenni a boldogságáért, és önmaga megismeréséért.

És hogy hogyan éljem ezt meg a mostani hatások idején?

Nem kell áldozatok által egy tanácsadóvá válnom, aki minden egyes idejét arra használja, hogy másokon segítsen. De nem ám, habár az erőm meg van hozzá, ugye láttad a Plútó Mars együttállásomat a Skorpióban 🙂 A részesévé kell válnom a mostani hatásoknak, a saját fejlődésemen, önfejlesztési technikáimon kell végigvezetnem a hozzám fordulókat, és ösztönözni őket arra, hogy ő maguk is tegyenek a sorsukért, boldogságukért. És saját magukra értelmezve, a saját feladataikat egy tudatosabb és boldogabb életet alakítsanak ki önmaguk számára. Mert a tudás itt van, mindenki számára elérhető. A kérdés igazából az, hogy akarod e használni. Van merszed hozzá? Van merszed szembe nézni önmagaddal? Van erőd ahhoz, hogy megtaláld a boldogságodat? Szembe tudsz nézni a boldogságod forrásával?

Mert nekem van merszem hozzá. Tarts velem.

 

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!