A fortuna pont azaz szerencse pont egy igen jelentőségteljes pontunk. Igazából számolás nélkül is valamennyire érezzük, de ha tudatosítjuk a helyzetét, könnyebben megérthetjük, miért kapunk ilyen szerencsét. Természetesen a szerencsepont is nagyban hozzájárul a karmánk és életfeladatunk szerepéhez. Hiszen tudat alatt, az élet mindig olyan lehetőségeket kínál, amivel könnyebben el tudjuk érni a céljainkat, és aminek köszönhetően a fejlesztésre szoruló képességeinket picit segíti az élet. De mutatom is hogyan számold ki, hogy lásd, hol is vagy szerencsés az életben.

A számított arab pontok mindig azt veszik figyelembe, hogy a KOS 1 fokán kezdődött el minden. Így ennek a számításnak is az az alapja, hogy a KOS 0 foka a nulla.

De előtte a szerencsepont képlete:

A szerencse pont a nappali képlet esetén a következő:

AC+Hold-Nap

A szerencse pont éjszakai képlet esetében a következő:

AC+Nap-Hold

Hogyan számold ki ezek után a szerencsepontodat?

Elkezded számolni, hogy a KOS 0 fokához viszonyítva hol az AC helyzete. Pélául ha Halak AC-d van, akkor 330 és 360 közötti értéket kell kapnod, hiszen minden jegy 30fokos.

És ugyan ezt kell kapnod a Nappal és a Holddal is. Például ha a Holdad a Bika 2 fokán helyezkedik el, akkor a kapott érték 32.

Miután pedig meg van a kapott értéked például az eredményed 77.

Amennyiben 360 fölötti értéket kapsz, vonjál ki az összegből 360 fokot, és megkapod az eredményt. Mondhatnám azt, hogy ez azért van, mert az alany meglépte az ösztönös szintet, és a tudatossági szinten kell nézni nála az értékeket. De erről senki nem írt még hivatalosan, szóval ezt az információt kezeld nem hivatalosan 🙂

Akkor szintén a KOS-tól kezded megnézni, hogy a 77 fok hol található. Ebben az esetben a 77 fok az Ikrek 17 fokra esik. Itt megnézed, hogy a képletedben ez melyik házra esik, és kész is vagy. Meg van a szerencse pontod.

Azt pedig, hogy mit jelentenek a szerencsepontok a bizonyos házakban jegyekben egy következő bejegyzésben tudhatod meg.

És akkor érdemes megnézni már azt is, hogyha párkapcsolatban vagy valakivel, vagy valakivel kapcsolódásba kerülsz esik e erre a pontodra bolygója. Mert ha igen akkor azzal kapcsolatban nagy mázlid van, és nehogy elengedd őt 🙂

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!