Az univerzum születésekor a nagy ősrobbanás ideje alatt anyagok és anti anyagok képződtek.

 

Az anyagokról tudjuk, hogy mik is azok. Nap mint nap találkozunk velük, hiszen mi magunk is anyagból vagyunk. Részecskékből állunk,  protonokból, neutronokból, kvantumokból, amely az anyag közepét alkotják, és az elektronokból, amelyek pedig a mag körül keringenek.

Az anyagok eltérőek attól függően atommagjuk és a körülötte lévő elektronok milyen számban és mennyiségben találhatóak.

Nehéz elképzelni, hogy maga a testünk apró pici röpködő elemekből áll össze, amelyben az üres tér igen nagy.

Hiszen mi azt látjuk és érzékeljük, hogy határa van, felülete van az anyagnak, és nem lukacsos. 🙂

A legegyszerűbb anyagunk amelyet itt az általános ismereteink szerint is ismerünk az a Hidrogén atom. Amelynek atomja 1 protonból áll és egy elektronból. Persze természetesen vannak olyan hidrogén atomok, amelyek magja 1 protonból és 1 neutronból áll, illetve van olyan változata is amelynek magja két neutronból egy protonból és egy elektronból áll.

Ennek ugye az az oka hogy az atomok könnyen kapcsolódnak egymáshoz és képződnek vegyületek, majd a vegyületek képesek újra atomokká alakulni a megfelelő hatások révén.

No de nem is ez a lényeg, tudom a kémia órán mindenki halálra unta magát, pedig szerintem igazán érdekes dolgokat lehetett hallani az órán, ha jobban a dolgok mélyére tekintünk.

Mert ezáltal nem csak magát az anyagot és az anyag jellemzőit ismerjük meg, hanem azt is mi az a világ ami körülvesz minket. És milyen szabályok alapján működik.

 

A tudósok szerint azonban az ősrobbanásban nem csak anyagok, hanem anti anyagok is képződtek.

Igen ám de az anti anyag és az anyag találkozása esetén a két energiatípus, amely két pólust jelképez kiegyenlíti egymást és tiszta energia képződik úgy hogy az anyag megszűnik.

Ez több dolgot is felvet:

1. Az univerzum születésének pillanatában, amikor az anyagok és az antianyagok képződtek, miért nem egyesültek egymással, hiszen a dualitásban az anyagok vonzzák ellentétüket.

2. Miért csoportosultak az anyagok? És hogyan csoportosultak, milyen formában csoportosultak az anti anyagok?

3. Feltételezhetjük azt, hogy az anti anyag a mi világunkban lehet az érzelem, a lélek?

 

Jó kérdések. Amelyekre a választ azok az elemek fogják megadni, amelyeket iskolában nem tanítanak és még apróbb részletei az anyagoknak, amely az egyensúlyt fenntartják és mozgásban tartják az egész folyamatot.

 

De akkor mégis mi a lélek és miért kapcsolódik az anyaghoz. Miért befolyásolja a lelki fejlődést a körülöttünk elhelyezkedő világ? Miért beszélünk lélekfejlődésről?

És hogyan lehetséges az, hogy az asztrológia, amely a csillagok, kentaurok, bolygók, TNO, és egyéb anyagrészecskék és együtteseik hatásait írják le hatással vannak a személyiségünkre.

 

Ez tényleg csupán hit vagy pedig valami más?

Hiszen tudjuk jól, hogy anyagból vagyunk és azt is tudjuk jól hogy folyamatos kölcsönhatásban vagyunk a körülöttünk lévő anyagokkal. Egy a közelünkben lévő bolygóval éppen úgy, mint a Földön lévő bármely anyaggal. Csak ugye a hatása más. Egy közvetlen anyaggal való érintkezés reakciója sokkal gyorsabb és erőteljesebb, míg egy távolabb lévő anyag hatása kisebb hatással van ránk.

Az, hogy a lélek lenne az anti anyag? Véleményem szerint és a mostani tudásom alapján azt mondanám, hogy nem. Ugyanis mikor az ember meghal, akkor a teste itt marad. Azaz nem történik meg az antianyag és anyag találkozása kapcsán felmerülő folyamat, azaz az mely szerint az anyag megszűnik és energia képződik. A halál folyamatában az anyag megmarad, csupán a “lélek” távozik.

Így a lélek és az asztrológiai megfigyelések általi kapcsolatot máshol érdemes keresni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük